Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiedzcie mi, że to *tylko* newica

Gość monka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, piszę tu, bo już mam dość męczenia bliskich moimi dolegliwościami, a mam nadzieję, że wygadanie się nieco mi pomoże. Ostatnio czuję się źle. Ciągle boli mnie brzuch i wszystko mi się w nim *rusza*. Boli mnie szyja (głównie lewy bok) i mam uczucie guli w gardle. Mam płytki, przyspieszony oddech niezależnie od wysiłku fizycznego. Często mam bóle i zawroty głowy, a także ból w okolicy skroni i zatok z lewej strony. Do tego dochodzą zimne dłonie i stopy, drętwienie lewej ręki, przyspieszone bicie serca. Ciśnienie mam w normie. Morfologia, cukier, cholesterol, hormony tarczycy - wszystko ok. Zrobiłam sobie USG jamy brzusznej, EKG, rentgen klatki piersiowej - wszędzie wszystko w porządku. Chciałabym mieć gwarancje, że to *tylko* nerwica. Piszę to w cudzysłowie, bo w głowie mam oczywiście stwardnienie rozsiane, nowotwór, problem z tętnicami, a ostatnio po internetowych poszukiwaniach nawet tężyczkę czy toczeń. Tak, wiem że to szukanie to najgorszy pomysł. Nie wiem co robić, czy iść po skierowania na tomograf/rezonans/dopplera, czy odpuścić i postarać się wyluzować. Wiem, że nikt nie da mi jednoznacznej odpowiedzi, ale bardzo potrzebowałam to wszystko wypisać.