Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to Nerwica?

Gość lukasz23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Opisze mój problem w wielkim skrócie. Mam 23 lata i moje problemy zaczęły się jakieś 5 lat temu, gdy po raz pierwszy czułem dziwne pulsacje w klatce piersiowej. Byłem u kardiologa osluchał mnie i powiedział ze wszystko jest jak najbardziej w porządku że przez najbliższe 40 lat nie mam po co do niego przychodzic. Przez jakiś czas był spokój ale jakies 3 lata temu zaczęły mi się dziwne bóle w klatce piersiowej występujące zazwyczaj wieczorami. Lekarz rodzinny stwierdzil nerwicę, dał jakieś leki ziołowe na uspokojenie i trochę pomogło. Potem zacząłem cwiczyć na siłowni i było wszystko okej. Od jakiegoś roku dolegliwości wróciły. Pojawiły się dziwne prądy w klatce takie przeszywające od mostku w góre (czuje je około 1-2 sekundy), zaraz po tym czuje otępienie i tak jak miałbym zaraz umrzeć. Co więcej czuję taką dziwną gule w gardle i nawet jak przełykam to ją czuje i czasami próbuje zapijać wodą. Ale to co mnie najbardziej niepokoi to to, że czuje te prądy np przy jakiś ruchach. Np gdy skręce tułowiem i spróbuje coś unieść lub pociągnąć. Albo czasami gdy coś niosę i wezmę głeboki wdech, lub nawet nieraz zwyczajnie jak wstanę. Raz udało mi się samemu to wywołać przez sam skręt tułowia. Zauważyłem też, że czasami nasila się to gdy jestem przeziębiony. Co to może być? Dzisiaj mnie znów złapało i cały się trzęsę. Boje się w stać z łóżka..

Z tego co tu opisujesz to wydaje mi sie, ze to nerwica niestety ona taka jest.. Robi z cialem dziwne rozne rzeczy a ty nie masz na to wplywu i nie mozesz nad tym zapanowac.. Ja mam nerwice od 2lat i dopiero od lutego sie lecze.. A mam 19lat i czasami ciezko mi jest z tym, tak badzo mi zle..