Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem w 6 miesiącu ciąży, walczę z atakami paniki od 2 lat teraz w trakcie ciąży bardzo te stany mi sie nasilily :( szukam do kontaktu i rozmowy osob z tym samym lub podobnym Stanem.. Lęk i strach mozemy pokonać lecz musimy sie w tym wspierać niech nikt nie będzie z tym sam, razem raźniej! Zapraszam do rozmowy na gg 23531772 czekam na wiadomości pozdrawiam

Gość Dzejzee

Mnie pierwszy raz atak dopadł w zeszły piątek. Nie wiedziałam co się dzieje. myślałam że umieram więc wezwałam pogotowie. Nie miałam pojęcia że w ogóle takie coś istnieje i że aż tak przebiega drastycznie!! Przez 3 dni byłam załamana nie mogłam dojść do siebie. poszłam w poniedziałek do psychiatry ale dał mi tylko xanax i kazał iść na psychoterapię. Super. rozmawiałam z kilkoma znajomymi i okazało się ze część z nich choć raz w życiu też to przeżyła. Więc olałam sprawę bo może to było jednorazowe. Niestety dziś znów to samo ale już sobie z tym lepiej poradziłam. Wmawiałam sobie że nic mi nie jest że nie ma powodu do strachu. Szukałam czegoś co odwróci uwagę. zaczęłam sprzątać i trochę pomogło. Ale cały dzień się zmagam z tym napadem. Co chwilę objawy wracają. Nie wiem co jest grane cholera. Najlepszy sposób żeby przeszło na jakiś czas to oddech. Powoli wdycham nosem zatrzymuję na kilka sekund i bardzo powoli wypuszczam ustami. Staram się na tym skupić maksymalnie i działa. Jak narazie to jedyny sprawdzony sposób. Doradził mi go lekarz z pogotowia. I dużo spaceruję po dworze. w domu nie czuję się bezpiecznie i strach narasta. A ty jakie masz sposoby??

Gość Helena80

Hej ja też mam napady lęku już chyba ze 3 lata na początku nie wiedziałam co się dzieje byłam słaba, nic nie jadałam i cały czas czułam ucisk w klatce , po licznych badaniach stwierdzono u mnie depresję i to wszystko się dzieje na tle nerwowym, Zaczęłam chodzić do psychiatry i psychologa i pomogło. W maju tego roku skończyłam leczenie, ale teraz wszystko jakby wraca. Zostałam skierowana na kurs z pracy który trwa 2 lata i organizowany jest w formie zjazdów tygodniowych i pojawił się lęk że sobie nie poradzę,że nie dam rady, mam ogromne napady paniki i nie wiem jak funkcjonować