Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy ja mam na pewno nerwice? :(

Gość Sylwiiaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sylwiiaaaaa

Witam, mam 19 lat. Od dziecka byłam nerwowa martwiłam się drobnostkami i już w wieku 6 lat wymyślałam sobie różne choroby i rodzice jeździli ze mną po lekarzach. Potem wszystko mi przeszło. Znowu wróciło do mnie wszystko 6 miesięcy temu. Zaczęło się codziennym bólem brzucha po prawej stronie obok pępka, bałam się że dostałam raka, po badaniach krwi i zrobieniu usg wszystko wyszło dobrze. A bolało mnie nadal przez 3 miesiące. Dokładnie 3 marca kiedy wieczorem pokłóciłam się z mamą dostałam strasznych bóli w klatce piersiowej. Na drugi dzień wieczorem pojechałam do przechodni która jest czynna 24h jechałam w strasznym stresie serce biło mi tak mocno jak nigdy, gdy tam przyjechałam lekarz zaraz zmierzył mi ciśnienie i stwierdził że mam nadciśnienie, kazał mi się położyć do ekg, gdy tam leżałam stres był jeszcze mocniejszy serce jeszcze szybciej biło, Pani która robiła mi to ekg powiedziała że mam się nie stresować bo wyjdą szumy i złe wyniki. I tak się stało lekarz powiedział że mam jechać migiem na izbę przyjęć bo jest zagrożenie życia. Ja jeszcze w wiekszą panikę wpadłam. Całą droge do szpitala płakałam tacie w aucie stres był tak bardzo silny i ból jeszcze wiekszy że myslałam że zemdleje. Kiedy weszłam do szpitala z wynikami pani doktor powiedziała mi że mam się uspokoić że wyniki z tamtego ekg nie są wcale takie złe. Położyłam się znowu na ekg Pani doktor powiedziała że serce za szybko bije bo jest to przez lęk i stres, dostałam tabletkę i zastrzyk na uspokojnie, posiedziałam 20 min uspokoiłam się i wtedy zrobili mi drugie ekg wtedy wszystkie wyniki wyszły książkowo. I Pan doktor stwierdził że powinnam siedzieć teraz z chłopakiem w kinie a nie na izbie przyjęć. Ja mu powiedziałam że boje się zawału. On stwierdził że pracując 30 lat w swoim zawodzie nie spotkał się z zawałem w tak młodym wieku, jeszcze u kobiety. I że mam się niczym nie przejmować. Zalecił mi wizyte u psychologa. Do psychologa chodze raz w tygodniu, nic mi to nie pomaga. Teraz jeszcze zaczeła bolec mnie głowa znowu myśli że za wysokie ciśnie że jest coś nie tak. A ciśnienie zawsze w normie. nic nie zawyżone. Wymyślam sobie różne choroby ostatnio że mam za wysoki cholesterol że mam cukrzyce i tak w koło. Ciągle dopadają mnie bóle głowy i bóle w klatce piersiowej. Mam mysli że zaraz umrę, że po co żyć jak i tak umrzemy, (chodź jestem osobą wierzącą) Nie potrafie sobie dać z tym rady, płaczę histeryzuje, tak się boje. Zrobiłam się strasznie nerwowa dla innych osób o byle co wybucham. Nie daje rady!! :( :( Mam wsparcie w moim tacie bo gdy był w moim wieku przechodził to samo ale się z tego wyleczył, brat od mojego taty też ma nerwice, już 11 lat. ma te same objawy co ja i zawsze mam z kim o tym porozmawiać. Nie wiem co mam zrobić. Jeszcze mam wrażenie kulki w gardle że serce bije nie równo lub za szybko, wtedy trzymam się za puls w rece i odmierzam minute i puls zawsze mam dobry. Z góry przepraszam za nieskładny tekst. Bardzo dziekuje za odpowiedzi.

Witaj ja mam tez 19 lat i tez choruje na.nerwice, uwazam ze Ty tez niestety ja masz :( Moja polega na tym, ze nie moge jesc w towarzystwie, moj atak trwa tydzien czaswm dluzej nic nie moge jesc dzwiga mnke na wymioty, biegunka, drgawki, goraco bucha na mnie, goraczka.. Z ciezkim serce musialam podjac decyzke o tym.by pojsc do psychiatry bardzo mi bylo z tym ciezko i dlugo walczylam.ze soba zeby tam pojsc. Tobie tez radze wizyte u psychiatry teraz wiem ze to nic zlego.. Obecnie lecze sie juz 2miesiace zazywam arketis i chodze.na psychoterapie.. Najgorsze jest to ze nie.mam wsparcia bo.nawet rodzive p tym nie wiedza w sumie przez nich to mam.. Dziekuj Bogu ze masz tate bo to naprawde wspanialy czlowiek z tego co piszesz ja.noestety musze zyc z tym sama... :(