Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Blok a-v I

Gość dadada123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem tu nowa ;) mam 35 lat nie palę i nienadużywam alkoholu Od niedawna okazało się, ze mam blok a-v I stopnia więc nie podlega leczeniu. Nie wiem czy moje dolegliwosci sa związane z blokiem bo nie udało mi się otrzymac konkretnej odpowiedzi ..lubię wysiłek fizyczny, kiedys to była siłownia, teraz bieganie i jazda na rowerze , niestety od roku coraz częściej , choć nie zawsze następnego dzień po wysiłku bardzo zle się czuję , kiedys były to zawroty głowy i spadek cisnienia ( 80/55) teraz duze osłabienie, rozbicie, kołatanie serca, niekiedy nie jestem w stanie pozdniesc się z łóżka ( nie mówię tutaj o zmęczeniu mięśni) i funkcjonować .Takie sytuacje zdarzają sie rownież po wykonaniu większej dawki obowiązków domowych np sprzątanie przedswiąteczne.Coraz częściej najgorszym momentem jest dla mnie wybudzanie się ze snu, wydaje mi się serce bije jak oszalałe od ramienia aż do biodra. Niekiedy potrzebuję 4-5 godzin zeby móc się ogarnąć i świadomie wykonywac czynnosci .Dzisiaj był taki dzień, Ekg nie wykazało bloku, a ja czułam się fatalnie,pomógł mi spacer i ogólne rozruszanie się choć i tak jestem w stanie wykonawać tylko minimum.