Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złe EKG u 10 letniego chłopca

Gość EwelinaW

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj mój syn dwa razy zemdlał w szkole(stracił przytomność). Zabrałam go do Ośrodka Zdrowia i tam zrobili mu EKG serca. Wynik był zaskoczeniem nawet dla pediatry,bo wskazywał normy dla starego człowieka. Co to może oznaczać?? Dopiero w piątek kolejne badania a ja bardzo się niepokoję...

Ale skąd my mamy wiedzieć jakie są przyczyny. Rozumiem dziecko, rozumiem strach ale to ty byłaś z dzieckiem u lekarz powinien ci powiedzieć co widzi w tym ekg, co mogło być przyczyną takiego stanu. Jak nie powiedział to pewnie trzeba zrobić dalszą diagnostykę typu echo serca, może jest jakaś wada serca, może holtera założyć i wyjdzie jakaś arytmia, może jakiś stres i spowodowało u dziecka złe bicie serca, może to a może tamto. Nikt z nas nie jest w stanie nie znając wyników powiedzieć co mogło być i dlaczego, trzeba dalej przebadać dziecko, najlepiej u kardiologa.

Ewelinaw po co te nerwy ?Zrozum kobieto ze nikt tu na forum nie jest jasnowidzem ,i nikt nie wie co wyszło w tym wyniku ,a stwierdzenie ze jest jak u starego człowieka nic nie mówi nikomu .Gdyby to było naprawdę coś poważnego nikt by nie czekał tyle dni na badania tylko od razu szpital .