Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość PiotrekJan1991

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PiotrekJan1991

Witam! Od 3 lat biorę leki na nadciśnienie (mam 23 lata) i mimo tego cały czas mam za duże, teraz od 3 miesięcy biorę Concoram ale jakie mam ciśnienie to nawet nie wiem bo nie mierzę, za bardzo się tym przejmuję i wychodzi zawyżony wynik. Zdecydowałem się zapisać do psychologa i psychiatry bo może przez nerwicę to ciśnienie jest takie duże, no i oprócz tego też źle się czuję psychicznie. Tak jak się spodziewałem mam i nerwicę i depresję. Psychiatra przepisał mi Eliceę (10mg). Kazał brać rano po pół tabletki przez 6 dni potem całą. Biorę na razie 3 dzień no i tu moje pytanie. Bolą mnie mięśnie, mam je takie osłabione jak by, szczególnie na przedramieniu takie dziwne uczucie słabości, że mogę normalnie coś złapać ale czuję że tak jak by to było nie z pełną mocą. Ciężko to opisać. I teraz pytanie, czy to jest zwykły efekt uboczny który nie jest groźny i trzeba przeczekać? Czy mogę na spokojnie łączyć te leki na nadciśnienie i antydepresanty ze sobą? Macie jakieś doświadczenia własne z tym lekiem? Bo przeglądam Internet i jest pełno różnych opinii i to też takich które mnie jeszcze martwią że psychotropy mogą źle wpływać na mózg, np. wywoływać SLA ( Stwardnienie zanikowe boczne), albo że podwyższają ciśnienie i zastanawia mnie czy to tylko na początku jak organizm się przyzwyczaja a potem wraca do normy czy przez cały czas brania lekarstw, szczególnie że mam za wysokie ciśnienie i biorę na to leki. Pozdrawiam.