Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Wanda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ania05

A skąd wiesz że nerki cię bolą ?Może boli cię kręgosłup lędzwiowy od zmiany sposobu ruchu skoro masz staw skokowy złamany to na pewno mięsnie musza inaczej pracowac i boleć ,chodzisz przy pomocy kul ,tudziez skaczesz na jednej nodze .

Gość piotrunio

Ja wybrałem łącznie ok. 120 celxanów (od 120mg do 80mg). Tuż po podaniu lekko, bądź mocniej mnie piekło, może nawet bolało, ale się przyzwyczaiłem. Czasem z miejsca iniekcji sączyła się krew (zwłaszcza po ciepłej kąpieli). Zdarzały się siniaki (przede wszystkim na początku mojej przygody z zastrzykami). Ogólnie nie było najgorzej, można się wprawić i sprawnie się nakłuwać. Co do efektów ubocznych. Alkohol piłem, czasem nawet sporo (wg. lekarza brak przeciwwskazań do picia, ale nie powinno się doprowadzać do upojenia) i zauważyłem znaczny spadek tolerancji na trunki. Szybciej się *upijałem*, choć mam wrażenie, że to bardziej głowa się upajała, a organizm funkcjonował dość sprawnie (nie bierzcie mnie proszę, za pijaka, po prostu jestem młody i spragniony rozrywki;))), zdarzało się nie pamiętać wieczora, podczas gdy otoczenie twierdziło, że nie było po mnie widać. No cóż.... Inna sprawa to znaczny spadek wydolności organizmu, zauważalne na siłowni, czy podczas biegania, pływania, itp. Do tego też można było przywyknąć.... Ale najgorszy był... spadek libido. Przestałem w sypialni zachowywać się jak 25-latek, a zacząłem jak 50-60-latek... Na szczęście minęło po odstawieniu:))). Pozdrawiam i życzę wytrwałości oraz cienkich i ostrych igieł:)))

Witam. Mam zakrzepowe zapalenie żył głębokich. Dostawałem w szpitalu dawkę 1,0ml 2xdziennie. Później w domu już sam sobie robiłem te zastrzyki w dawce 1,0ml też 2xdziennie. Z tego co wiem to będę się tak leczył około pół roku. No ale jak długo tak można? Teraz już robię sobie tylko raz dziennie po 0,6ml, zdarzy mi się czasem wypić alkohol i nic mi po nim nie jest, tzn. po alkoholu czuję się tak jak po wypiciu alkoholu oczywiście.

Wierze tej pani ktora pisze ze po 8 zastrzyku miala dusznosci.poniewaz ja tez po urazie bralam clexane i mialam podobne objawy Teraz wybieram sie na operacje ginekologiczna i musze zrobic testy alergiczne poniewaz kiedys mialam zapalenie zyl i lekarka boi sie robic operacji dopoki sie nie upewni zebym mogla brac clexane bo jesli nie bede jej brala to grozi zakrzepica.Poki co niema zasstepczych lekow przeciw zakrzepicy o takim samym dzialaniu.

Gość Supomini

Po 12 zastrzyku 40-ti pokazały się wybroczyny fioletowe i opuchnięte na zewnątrz dłoni,potem przeszło na druga rękę i na drugie podudzie.Lekarz orzekł,że dawka była za dużo a ponadto brałam długo polocard. i to było przyczyną:przesycenie lekami .życzę zdrówka wszystkim ZAKRZEPOWICZOM starym, średnim i młodym.

Jestem po endoprotezie kolana, po operacji przez 3 tygodnie brałam Fragmin, od 19 marca ortopoeda przepisał mi Clexane, bo wystapila zakrzepica. po tygodniu wstrzykiwania clexane pojawiła się krew w czasie oddawania stolca, czy ktoś z Was miał takie skutki uboczne? Dodam,że nigdy nie miałam problemów z przewodem pokarmowym, jelitami.

Biorę lek już miesiąc .przeciwzakrzepowo prawej nogi .Czuję ból pod kolanem najgorzej po nocy to pozbierać sie nie moge.Nie wiem czy ból ustąpi. Nieraz trochę jakby duszno było .Eksperymentów z alkoholem nie próbowałem .Alkohol odstawiłem .

Jestem po 9 zastrzyku clexane 40 mam duze sinoczerwone wybroczyny na wewnetrznej czesci ud, ktore zrobily mi sie po 5 zastrzyku. Zostalo mi jeszcze 7 sztuk. Poza tym skutkiem ubocznym czuje sie swietnie a jestem po rozleglej operacji chirurgicznej. Zastrzyki biore raz dziennie. Jak sadzicie za duza dawka.?

Wzięłam jeden zastrzyk Clexane zapisany przez lekarza jako wspomagający po naderwaniu głowy mięśnia brzuchatego podudzia. 10 minut po zażyciu zaczęły się sensacje: tętno skoczyło do 140 choć ciśnienie pozostało bez zmian, lekkie drgawki, pocenie się do stanu mokrych rzeczy jakbym w nich wylądowała w basenie, utrata słuchu, przy otwartych oczach wszystko dookoła wirowało i błyszczało, zamknięcie oczu spowodowało *widzenie* srebrnych rozbłysków i jakichś niezwykle ostrych obrazów wielokolorowych nitek. Trwało to wszytko jakieś kilka minut [tak mówi mój syn, który był obok] i przeszło. Pozostało osłabienie. Jestem nadciśnieniowcem w trakcie leczenia Tritace Combo, nie mam uczulenia na leki, a przynajmniej nic o takowym nie wiem. Zastanawiam się czy tego stanu nie wywołał papieros zapalony pomiędzy zastrzykiem a atakiem. Lekarz zmienił mi lek na Vessel due f i powiedział że to mógł być wstrząs anafilaktyczny.

Witam. Właśnie dzisiaj wstrzyknąłem już 40-ty clexane 40g w brzuchol. Zostało jeszcze 20... Zauważalne objawy: sińce, guzki na brzuchu. Podobno na te objawy pomagają okłady z sody. (zapytajcie wujka google jak się je robi chodź to cholernie proste). Mi średnio pomagały. Tzn since i guzy się zmniejszały ale zbyt powoli żeby mówić o ich całkowitym zniknięciu na nast. dzień; prawdopodobnie trzeba dość często i długo używać okładów w ciągu doby lub na dzień(tn 12g).. Nic poza tym Zresztą nie wiem po co to piszę każdy organizm jest inny inaczej reaguje na naszą *cudowną* chemię. Pronto cheers i love & MJ.

Witam, ja też dostałam Clexane, ale nie na uraz, a na zapalenie żył kończyn dolnych. Widzę, że większość komentarzy dotyczy urazów, a co z zapaleniem żył? Wzięłam 10 ampułkostrzykawek po 60mg, teraz dostałam 20 ampułkostrzykawek po 100mg/1ml. Na razie wykupiłam 10 sztuk z tych 20. Nie wiem czy jest sens tyle strzelać w brzuch jeśli noga już zdrowieje... Siniaki na brzuchu to norma. Po podaniu też szczypie, ale po chwili przestaje, do tego widać jak zastrzyk się rozchodzi/rozlewa taka biała plama na skórze, po kilku minutach znika. Poza tym czuję się dobrze. Pozdrawiam.

Tu nie chodzi o nie wygodę z zastrzyków. Chodzi o niekompetencję lekarza, który nie widział żadnego zapalenia żył, stwierdził że noga puchnie bo jakiś miesiąc czy dwa miesiące temu (na tamten dzień) miałam problem z pęcherzem. Dopiero inna pani doktor w szpitalu zobaczyła co się dzieje, o czym ja wiedziałam od początku bo widziałam nogę i czułam ból i odbierałam wyraźne sygnały mojego organizmu, dokładnie wiem co to jest choroba zakrzepowa żył głębokich, wiem o zatorach, o zatorowości płucnej itp. Nikt mnie nie musi uświadamiać. Twierdzę tylko, że jak noga była w gorszym stanie to miałam słabszy lek, teraz gdy noga wraca do zdrowia mam zapisany i wykupiony mocniejszy i mam wątpliwości czy mam brać tego o wiele więcej o czym mówił lekarz... Pozdrawiam.

Gość MartaMaria

Witam Wszystkich Biorę heparynę 40mg - 20 dawek na zakrzepicę w łydkach. Choroba przyszła bez żadnej przyczyny. Moje objawy uboczne to: BARDZO NAPRAWDĘ BARDZO SILNY kłujący ból głowy, zaburzenia rytmu serca, wypadanie włosów, zimne poty, biegunka, odruch wymiotny Mam 20 lat, waga w normie (54kg)

Gość anonimek

Skręciłem staw skokowy lekarz przepisał mi clexane 40mg/04ml raz dziennie , jestem po 14 z 20 zastrzyków po dwóch tygodniach chodzę już normalnie bez stabilizatora stawu ,nie raz piecze przy wstrzykiwaniu ale ból jest do zniesienia ,nie wiem czy powinienem już odstawić lek czy brać go dalej i czy mogę pić alkohol ?

Witam ponownie, byłam u lekarza który powiedział, że już nie ma potrzeby brania Clexane ale po miesiącu wrócił ból nogi więc znowu poszłam do lekarza, powiedziałam mu to i znowu dostałam Clexane. Tym razem dostałam 80 (osiemdziesiątkę) 10 zastrzyków + tabletki. Nie wiem już co z tą nogą :( mam też skierowanie na doplera, ale za nim się doczekam to nie wiem ile czasu minie. Pozdrawiam, piszcie co sądzicie...

Ja rowniez biore clexane, lekarz przepisal mi je na skrecenie 20 sztuk po 40. Dzis wzielam 6 zastrzyk, od wczoraj boli mnie w okolicy serca oraz mam przyspieszone jego bicie. Dodatkowo biore aescin. Boje sie zakrzepicy wiec skoncze je, ale mam wiele zastrzezen.

Z powodu bólu nogi dostałam zastrzyki Fraxodi 1,0.Robiłam zastrzyki na stojąco w fałdy brzucha.Teraz mam oprócz siniaków jakieś zwapnienia p pod skórne i opuchnięty brzuch tak już drugi dzień nie wiem co robić. to jest twarde i pod bluzką wygląda na okropnie .

Witam Zerwałam wiązadło i po unieruchomieniu nogi (orteza) z racji tego, ze mam żylaki lekarz przepisał mi Clexane. Brałam przez 4 tyg. tak długo jak długo noga była w ucisku i unieruchomiona. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, jedynie krótkie pieczenie po zastrzyku ale też nie zawsze. Po wbiciu się lek należy aplikować naprawdę BARDZO powoli. Im wolniej tym mniej siniaków i mniej pieczenia. pozdrawiam