Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy z sercem czy moze nerwica?

KamSam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegos czasu mam dziwne objawy a mianowicie czuje klucie, pieczenie (ciezko do konca okreslic) w klatce piersiowej, jakby to bylo serce. Mialem robione badania morfologia, mocz, pare razy EKG, mierzone cisnienie, USG serca - wszystko wychodzi w normie. Bol nie jest ciagly, towarzyszy mi przez wiekszosc dnia ale czasami ustepuje. Cierpie rowniez na bezsennosc mimo, ze jem Pramolan, pije melise do tego magnez + potas (mialem lekki niedobor potasu). Do tego bolu dochodzi jeszcze uczucie wysokiego cisnienia w glowie. Ograniczylem lub calkowicie zrezygnowalem ze wszelkich uzywek, bo kazda powoduje ze zaczynam czuc jak mocniej wali serce i skacze cisnienie w glowie. Kiedys lubilem zapalic sobie trawke, teraz nie moge tego robic bo za kazdym razem serce wali jak szalone (raz mialem cisnienie pod 180) alkohol dziala podobnie (nawet 1 piwo) tyle, ze serce nie bije az tak mocno a czuje jak cisnienie w glowie idzie do gory (ucisk). Wieczorem kiedy sie klade do lozka takze zaczynam czuc jak cisnienie w glowie idzie do gory, wstaje rano oczy podczerwienione. Czy moze ktos sie wypowiedziec co to moze byc ewentualnie jakie badania moge jeszcze zrobic (mysle nad holterem), czy moga byc to objawy nerwicy? Pozdrawiam

Nerwicy, skoro badania wyszły dobrze to nie ma sie co martwic. Ja tez mam klucie albo lekki rwacy staly bol i cieplo w nocy, czasem sie budze. Ale mialem ekg 3 lata temu, lekarz mnie badal stetoskopem pare razy i z sercem nic nie moge miec, bo za mlody. Jak w nocy sie budze to mi cieplo i szybko mi wali serce, ale potem uspokaja sie. W ciagu dnia mam objawy nerwobolu miedzyzebrowego.

Mam podobny bol tyle ze w mostku, kiedy sie budze to nic mnie nie boli dopiero gdy zaczynam sie ruszac praca itp bol z czasem zaczyna sie pojawiac. Martwi mnie tylko to bicie serca, prowadze sportowy tryb zycia trenujac pilke nozna + silownie 5 razy w tygodniu bo kiedy gram w pilke to az tak tego nie odczuwam, gorzej jak wykonuje na silowni cwiczenie, ktore wymaga wiekszego zaangazowania, po jego skonczeniu serce wali jak szalone, widac az przez koszulke i to mnie najbardziej martwi bo nie wiem czy to objaw nerwicy czy moze to byc cos innego