Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica? Depresja?

przemko95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż, od mniej więcej początku lutego, dzieje sie ze mną coś dziwnego. Na początku wyglądało to tak, że co kilka dni nachodził mnie myśli typu *nie ma sensu nic robic, poniewaz i tak wszyscy umrzemy, ze nie ma sensu do czegokolwiek dążyć*, występowało to 4 godziny na 3-4 dni. Po uplywie 10 dni, te napady lęku, takich myśli przychodzily czesciej, niemal codziennie, na początku 2 godzinny dziennie i puszczało, pozniej natomiast stalo sie to jak uzaleznienie, przez jakieś kolejne 10 dni były to tylko złe myśli, pozniej przez dwa tygodnie mialem tak, ze gdy te myśli mnie nachodzą, wszystko po kolei mnie bolało, serce, bol w klatce piersiowej, głowa, ból mieśni, pocenie sie, strach w nocy przed snem, czułem się jakbym nie był sobą, tak jak bym nie był swiadomy tego co robie i tego co ktoś do mnie mówi, kazdy jakis bol czy krostka lub syfek na ciele to nachodzila mnie mysl ze jakas choroba lub nowotwór i dwa tygodnie temu w szkole mialem poprawe sprawdzianu, tak bardzo sie tym chyba zestresowalem ze poszedlem do pielegniarki szkolnej, zmierzala mi cisnienie 160/120 po 30 minutach troszeczke zmalało i kazala mi od razu pojechac do lekarza, pojechalem i tam moj lekarz rodzinny wyslal mnie na ekg serca i pobranie krwi, ekg serca zrobili i wszystko okej, uznali ze tachykardia i wyniki krwi równiez w porządku. Ulżyło na kilka godzin ale później znów te *schizy*. Teraz mniej więcej od tygodni troszke sie polepszylo, jest to codziennie ale nie przez caly dzien. tylko zalozmy przez 80% dnia. A od tygodnia boli mnie gardło i od kilku dni zaczely bolec mnie wezly chlonne i po prawej stronie bol w lopatce oraz dretwienie tyłka i nogi. Czy to wszystko to nerwica? Od 3 tygodni chodze do psychologa, gdy od niego wychodze jest lepiej, bo daje mi pewne wskazówki, teraz w czwartek ide trzeci raz. Co o tym myślicie?

Gość Znawca tematu

Klasyka gatunku,nie ma chyba dnia aby ktoś tu nie wpisywał czegoś podobnego co ty.Jeżeli ekg,echo serca,tarczyca,ferrytyna,elektrolity morfologia nie pokazują nic nadzwyczajnego to szukaj przyczyny w pasożytach,zaburzonej florze jelitowej,zaparciach,zespole nieszczelnego jelita,niedoborach składników odżywczych.Przeglądnij trochę postów i znajdź moje odpowiedzi i się do nich w pewnym stopniu zastosuj.