Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Ja123

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś da jaką radę?? Jestem aktualnie w 2 liceum. Od mniej wiecej 3 gimnazjum miewam bole w klatce piersiowej, bylam u lekarza kazala brac tlyko magnez. Podczas brania magezu bole nie minęły, pojawiały się jedynie żadziej niz wczesniej ale były silniejsze. Jako dziecko, pamiętam skarzyłam się na bóle żeber po lewej stronie i lewej łopatki(nie bylam z tym u lekarza). Od stycznia tego roku pojawiły się nowe objawy. Ból po lewj stronie klatki, wrażeie silnego skurczu i kłucia, czasem mam zawroty gływy lub uczucie jakbym miała się przewrócić lub jakbym lewitowała. Nie wiem czy to są zaburzenia rytmu, ale odczuwam uczucie mocnego bicia serca, czasem szybszego ale raczej tak jakby moje serce b. ,mocno biło. Czasem nawet widać jak porusza się moja klatka w rytm uderzeń. Nie wiem czy to moze miec zwiazek ale czesto mam zimne stopy. Od nie dawna bardzo szybko dostaje zadyszki, np. w skzole wchodze po schodach i po wejsciu na drugie pietro nie moge zlapać tchu, kreci mi się w głowie. ok, moja kondycja nie jest najlepsza, ale zaczelam szybciej sie meczyc tak nagle, z tyg na tydz. Nie wiem czy to jest normalne ale zebra po lewej stronie mam takie jakby wybrzuszone, nie takie jak po prawej, tylko takie bardziej wypukłe. Zdarzaja sie dusznosci lub mdlosci. Są dni kiedy czuje się dobrze, ale sa tez mniej wiecej codziennie lkub co 2 dni takie momenty, dni jak wyzej opisalam. Prosze o pomoc, co mam zrobić. Byłam już u lekarzy z tym, ale nawet nie chcieli mnie wysłuchać, tylko mnie zbywali. juz nawet im o tym nie mówie, bo czuje iz stwierdza ze wymyslam, bo przeciez jestem mloda. Mama też nie przejmuje się tym, ponieważ ciągle mnie coś boli i pewnie juz nie rusza ja gdy mowie jej ze mi cos dolega. Czasem myśle ze dobrze by bylo gdybym zemdlala to moze wtedy zrobili by mi badania i sprawdzili co sie dzieje. Pomózcie!!! Dodam ze nigdy nie miałam badanego serca.