Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne objawy po niebzbyt dużym wysiłku...

Gość wojtek92

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wojtek92

Witam wszystkich... Mam na imię Wojtek, mam 22 lata... Ostatnio zacząłem się troche martwić o swoje zdrowie, a mianowicie z tym co się ze mną dzieje... Kiedyś byłem bardzo aktywny fizycznie, nigdy nie miałem żadnych problemów z sercem czy zdrowiem. Od dłuższego czasu zaniechałem aktywność fizyczną i teraz tylko się zastanawiam czy to tylko takie moje przeczulenie? Od wczoraj zacząłem chodzić do pracy na pieszo, szybkim krokiem mam jakieś 25min, wczoraj było ok, dzisiaj natomiast, czuje się dość słabo po tym spacerku. W ostatnich dwóch latach miałem dość sporo stresu... Byłem u lekarza, robiłem krew, osłuchał mnie i powiedział, że wszystko w normie. Po dzisiejszym spacerze do pracy, czuje się dość słabo, możliwe, że jest to wynikiem lekkiego przeziębienia które mnie złapało od wczoraj i chce mi się spać, ogólnie, dość często ostatnio jest dość ospały... Czy mam się jakoś specjalnie martwić, zrobić EKG dla świętego spokoju?

Gość Znawca tematu

Pytanie kto u ciebie w rodzinie i na co choruje.Jak będziesz szedł i w chwili słabości sprawdż czy serce bije równo i jaki masz wtedy puls. Senność i słabość to albo niedotlenienie albo niedocukrzenie.Jak problem będzie się powtarzał idż do lekarza i poproś conajmniej o morfologie,tarczyce,elektrolity,glukoze,żelazo.

Gość wojtek92

U mnie w rodzinie nikt na nic nie choruje, nie było przypadków chorób serca itp. Dość długi okres czasu nie wykonywałem, żadnych ćwiczeń, może poprostu przeforsowałem organizm na tym dystansie... Możliwe, że brakuje mi minerałów typu żelazo itp, objaw drgającej powieki od czasu do czasu, tak samo posiłki, nie są za bardzo regularne będę musiał to zmienić, kawa hmmm? Pije max 3 dziennie...

Za wcze snie zacząłeś chodzić.Rano jest jeszcze zimno.U mnie np. przedwczoraj rano było minus cztery.Czy jadłeś snaidanie i wypiłeś coś ciepłego przed wyjściem? Może spadek cukru?Testy z krwi na tarczycę zrób, cukier, poziom sodu potasu, wapnia i magnezu.