Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tętniak Wojsko pomocy

Gość JANek1112

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JANek1112

Witam wszystkich forumowiczów ;-) Od razu przejdę do rzeczy, na badaniu ekg pani doktor na wojskowej komisji lekarskiej na żołnierza zawodowego stwierdziła u mnie tętniak przegrody międzyprzedsionkowej bez cech przecieku z tym ze wszystkie inne badania serca są bez uwag i w normie jednak to badanie może skreślić moją drogę do wojska. Tak więc mam pytanie na ile jest szansa zeby się pozbyc tego tetniaka i jak się da to zrobić zab czy bez zbaiegowo?

Gość Znawca tematu

Medycyna dopiero bierze się za tętniaki wtedy kiedy zagrażają one życiu Zainteresuj się przyczyną dla której tkanka łączna nie jest w stanie wytrzymać przeciążeń i powoduję rozwarstwienia czy tętniaki.Pytanie czy palisz bo papierosy rozwalają tętnice od środka,

Nie wiem czy taka sytuacja przekreśla twoją drogę do wojska ale z tego co tutaj nie raz czytałam takie tętniaki zostawia się po prostu bo chyba nie stanowią zagrozenia życia a już bezzabiegowo to na bank nie da się tego skorygować niestety .

Witam na komisji parę dni temu TWKL WWA pani kardiolog wykryła u mnie tętniaka międzyprzedsionkowego bez przecieków. Zapytała do jakiej formacji startuję odpowiedziałemże do ŻW. Pani zapewniła że to w niczym nie przeszkadza,tego się nie leczy i że napewno przejdzie no dobrze ale w wykazie chorób i ułomnosci przy tętniakach w mojej kolumnie(6) jest jak byk N-kogo słuchać?wierzyć pani kardiolog czy czekać pokornie na odmowne orzeczenie.Jeżeli macie jakieś wiadomości na ten temat będę wdzięczny pozdrawiam.

W dniu 21.02.2020 o 07:56, Gość Karol napisał:

Witam na komisji parę dni temu TWKL WWA pani kardiolog wykryła u mnie tętniaka międzyprzedsionkowego bez przecieków. Zapytała do jakiej formacji startuję odpowiedziałemże do ŻW. Pani zapewniła że to w niczym nie przeszkadza,tego się nie leczy i że napewno przejdzie no dobrze ale w wykazie chorób i ułomnosci przy tętniakach w mojej kolumnie(6) jest jak byk N-kogo słuchać?wierzyć pani kardiolog czy czekać pokornie na odmowne orzeczenie.Jeżeli macie jakieś wiadomości na ten temat będę wdzięczny pozdrawiam.

Witam, u mnie doslownie taka sama sytuacja, czy moze wyjasnila sie Twoja sprawa ? Bede wdzieczny za odpowiedz