Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Proszę o pomoc !! :(((

Gość Zalamka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam poszerzone ukm nerki prawej od dwóch tygodni bez żadnych kamieni jedynie z podejrzeniem piasku (którego urolog i tak nie zauważyl ) tylko powiedział ze być może to piasek. A mnie nerki dalej rypią, momentami bardzo mocno :( to przepisał ketonal forte, cipronex, rowatinex, i dużo pić, nawet do kontroli nie kazał przyjść. Jakiś lewy ...

A były robione bad. krwi i moczu oceniające pracę i stan nerek? Przy bólach nerek dobrze wejść do wanny z ciepłą wodą i sie wygrzać by ból zelżał.Branie leków p. bólowych to nie ta droga.....Zrób te badania i z wynikami idx do innego lekarza.

Gość Robinson

A jeszcze jedno zalecam badanie usg innym punkcie dlaczego bo ja mam usg robione w kilku punktach i miałem 3 nerke choć nie mam zdwojenie ukm prawdopodobnie nie mam piasek co usg to inaczej dlatego zrób badanie gdzie idziej wiesz mi ja choroby nerek przerabiałem przeszło 20 lat mam w tym doswiadczenie

crp mam dobre, dwa tygodnie temu robiłam usg i jak było poszerzone ukm tak dalej jest :-( a urolog niewie dlaczego mam ukm poszerzone. Nawet badan pod tym kątem nie zlecił ani wizyty kontrolnej. A nerki bolą mnie równo jakby coś w nich było :( Może coś w moczowodzie utknęło... Zlekceważyl mnie poprostu :(

eGFR mam >90 więc jest dobre, glukoza w normie, po antybiotyku pójdę po skierowanie na badanie moczu i wtedy się dowiem czy jest poprawa z infekcja. Ale te ukm mi nie pasuje bo coś blokuje odpływ moczu, jak nie kamień to co ? :(( a dla lekarza to nic takiego..

Gość Robinson

Kamien to nie tragedia masz problemy ze sikaniem antybiotyk nie rozbija kamień antybiotyk to wróg może szkód narobić atybiotyk jest na stan zapalny nie na nerki stan zapalny wpływa na nerki ja nigdy nie biore na nerki antybiotyku kto ci zapisał go