Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nabór do grupy terapeutycznej pracy z ciałem!

Rekomendowane odpowiedzi

Rozbrajanie ciała - czyli praca z ciałem w stresie i depresji. NABÓR DO GRUP Pracownia rozwoju osobistego Psycha.styka zaprasza do udziału w grupie terapeutycznej pracy z ciałem. Człowiek pogrążony w depresji traci kontakt z rzeczywistością, zwłaszcza z rzeczywistością własnego ciała. Zaprzeczając odczuwanym emocjom, wypierając je głęboko w nieświadomość skazujemy się na dolegliwości o znacznie bardziej destrukcyjnej sile. Istnieje wiele sposobów, poprzez które nasze ciało informuje, że jakiś aspekt emocji nie został w odpowiedni sposób przepracowany. Do najczęstszych „masek” depresji należy: bezsenność, zmęczenie, bóle głowy i karku, bóle kręgosłupa, bóle w jamie brzusznej, utrata apetytu, chudnięcie, zaparcia, świąd lub pieczenie skóry, przewlekłe dolegliwości żołądkowo – jelitowe, kołatanie serca, ból i ucisk w okolicy serca. Program zajęć skierowany jest do osób doświadczających szkodliwych dla zdrowia skutków codziennego stresu, depresji, odczuwających duże przygnębienie oraz wszystkich zainteresowanych pogłębianiem świadomości ciała. Sesje będą oparte na klasycznych narzędziach poznawczych wzbogaconych o techniki rozładowujące bloki stresowe, somatic experiencing Petera Levine*a oraz trening progresywny Jacobsona. Spotkania odbywają się raz w tygodniu w środę 18.15-20.15 (grupa I) lub czwartek 18.15-20.15 (grupa II). Zapraszamy! Więcej informacji na http://psychastyka.pl Zapisy na kontakt@psychastyka.pl