Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jaki aparat EKG?

Gość IrenaTokarska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JANUSZDG

Kolejny przykład kondycji odpowiedzialnych za ochronę zdrowia: otwiera NZOZ, ale nie wie jaki aparat EKG wybrać i gdzie go szukać! To odczytywać zapisu EKG pewnie też nie potrafi. Kto dał pozwolenie na otwieranie NZOZ przez takich dylematów? SKANDAL!!!

Gość IRENATOKARSKA

Nie jestem kardiologiem, zamierzamy zatrudnić lekarza w tym zakresie. Jeśli chodzi o sprzęt, firm jest kilka, dystrybutorów jeszcze więcej, już o modelach elektrokardiografów nie wspomnę. Szukam opinii, jaki aparat jest jakościowo dobry, nie wymaga napraw co kilka użyć i jest wart swojej ceny. Nieraz od lekarzy z wieloletnią praktyką słyszałam niezadowolenie ze sprzętu, więc wolę poradzić się wcześniej. A ta aluzja do mnie jest nie na miejscu, tak samo jak księgowy może zapytać o komputer, a spawacz o spawarkę, tak ja mam prawo dopytać o aparat EKG.

Gość JANUSZDG

Aluzja i uwagi są jak najbardziej na miejscu. Ktoś, kto otwiera NZOZ (przychodnię lekarską) nie powinien szukać porad co do sprzętu na forum kardiologicznym, wśród kardiologicznych pacjentów, ale wśród ekspertów lub lekarzy, których ma zamiar zatrudnić.

Gość Zuzanna333

Aspel Ascard Red, bardzo dokładny, wygodny, prosta - intuicyjna obsługa, z bezprzewodowa współpraca z internetem, co dla mnie też ważne może być używany mobilnie. Poczytaj więcej https://kredos.pl/aparat-ekg-aspel-ascard-red-specyfikacja.

Gość AlicjaWarka

Również polecam ci Kredos. Zadzwoń do nich i zapytaj jaki aparat będzie dla Ciebie najlepszy. Ja zdecydowałam się na https://kredos.pl/aparat-ekg-aspel-ascard-grey7-specyfikacja .Ma świetne parametry, a to dla mnie podstawa do zakupu jakiegokolwiek sprzętu.

Gość Justyna Konarska

@marzenazubik no widzisz, zainteresowanie zyskali :D ale faktycznie, Kredos jest rzetelną firmą, to największy, bezpośredni dystrybutor ASPEL no a nie ma co się oszukiwać ich elektrokardiografy są nowoczesne i świetnej jakości. A do autorki - spróbuj się skontaktować z tą firma i poproś o poradę, na pewno doradzą Ci coś co spełni Twoje oczekiwania. Najnowocześniejszy z wyżej wymienionych jest Aspel AsCard Grey7.

Gość były przedstawiciel kardio

Hej,

moim zdaniem najważniejszą rzeczą przy doborze aparatu EKG i nie tylko zresztą jest dostosowanie do potrzeb. Żeby potem nie przepłacać. Zatem w grę wchodzą firmy konsultingowo-sprzedażowe.   Są dwie takie firmy w Polsce. Jedna w centrum kraju a druga w Krakowie. Podaję namiar na tę w Krakowie najwyżej was przekierują :)
www.si-cura.pl

Gość porównywarka EKG

Jeśli szukacie Państwo aparatów EKG to w bardzo przystępny sposób przedstawiona jest większość dostępnych w Polsce aparatów EKG na stronie www.ranking-ekg.pl tam są też przekierowania do stron gdzie można kupić aparaty i na trony producentów. Wszystko w jednym miejscu od A jak ASPEL do Z jak ZONCARE. Serdecznie polecam 🙂

Gość Mały gabinet ekg

Dorzucę i ja kilka słów od siebie. Jak szukałem aparatu Ekg do swojego gabinetu miałem sporo ofert od przedstawicieli firm. Powiem jednak ze w internecie jednak najtaniej! Mi niepotrzebne było szkolenie itd. Najgorzej było znaleźć aparat który będzie miał to co chcę. Ostatecznie kupiłem komputerowe ekg jednego z polskich producentów i jestem bardzo zadowolony, ale czytając to forum i wasze wpisy widzę ze jakbym wcześniej znał tą całą porównywarkę aparatów EKG czy tam ranking aparatów ekg, jak zwał tak zwał to zaoszczędziłbym kilka wieczorów 🙂🙂🙂. Moja rada kupujcie z głową i nie wierzcie co wam wciskają - w internecie jest wszystko wystarczy umiejętnie szukać i umieć sobie porównać. Pozdrawiam

Gość Stary przedstawiciel :-)

Pracowałem kiedyś jako przedstawiciel aparatów ekg w jednej z firm przez prawie 10 lat. Jest kilka możliwości można kupić czeskiego BTL albo coś zachodniego typu GE Mac. Natomiast moim zdaniem w tym momencie String Opus to najlepszy elektrokardiograf na rynku i w dodatku produkcji polskiej... 

W latach 90-ch pracowałem na Marquette. Muszę przyznać, że to był mój ulubiony elektrokardiograf. Ech szkoda, że ich już nie produkują... 

W szpitalu często spotykałem Aspele, no i nawet ciężko coś im zarzucić, bo jak na tę cenę to jest przyzwoite urządzenie. Tylko ten serwis i obsługa ... 

Po latach utartych szlaków i zachowawczych wyborów zdecydowałem, że czas coś zmienić. Okazuje się, że nowoczesnych aparatów ekg nie ma zbyt wiele...

Kupiłem String Opus 1. Zobaczymy jak się sprawdzi. Zapis bardzo czytelny. Na razie jestem bardzo zadowolony i chyba mogę polecić. 

Ja przy doborze sprzętu medycznego do mojej placówki zawsze korzystam z portalu Medipment.pl https://www.medipment.pl/produkty/aparaty-ekg-elektrokardiografy-1155

Jest tam przy każdej kategorii opcja wysłania zapytania ofertowego do firm znajdujących się na dole strony (dystrybutorów tego sprzętu). Jak wysyłałam zapytanie, potem zawsze dostawałam oferty i propozycje modeli na maila.

Mi to akurat pomogło przy zorientowaniu się w cenach, modelach i zakupach.