Gsa Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witam. Zrobiłam badania krwi na cholesterol.Mam takie wyniki: cholesterol całkowity 225mg/dl HDL-97mg/dl trójglicerydy-67mg/dl LDL-115mg/dl O czym może świadczyć tak wysoki cholesterol całkowity , bo przecież ten *zły* i trójglicerydy mam dobre.*Dobry cholesterol* jest wyższy, ale to chyba nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gsa Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 I jeszcze jedno. Mam 40 lat, 168cm wzrostu i 55,5kg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość drdrdr Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Wysoki ? żartujesz. Może troszkę podwyższony,ale biorąc pod uwagę ,ze jeszcze niedawno granica była 300, więc nie ma powodów do paniki. Możesz próbować diet jeśli chcesz , ale w większości przypadków taki cholesterol to dla wielu norma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gsa Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Ale czemu jest podwyższony? Czym to może być spowodowane?Przecież LDL nie jest za wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gsa Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Nie jem nic smażonego, ani tłustego.Mięso tylko chude,żadnych fast foodów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gsa Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 I jeszcze *dobry* cholesterol mam powyżej normy.Nie wiem czemu całkowity jest podwyższony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pinda Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Norma obowiązująca w dniu dzisiejszym to 190 bądź 200 .TY masz 220 ,czyli w zasadzie śmiech na sali :)Jeśli norma ciśnienia tętniczego krwi to 120 /80 a ty będziesz miał 130 /80 uznasz ze jesteś chory na nadciśnienie ?Norma jest systematycznie zaniżana przez koncerny farmaceutyczne które sprzedają pierdyliony statyn .I tyle .Życzyłaby wszystkim w tym wieku takich wyników jak masz ,sobie tez Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi