Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jazda samochodem i zapinanie pasów po wszczepieniu rozrusznika serca

Gość Ryszard

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Minął tydzień od zabiegu wszczepienia rozrusznik. Powodem był ten opisywany tu pęczek Hisa (czyli awaria instalacji elektrycznej) Poczytałem ile się dało znaleźć ale pozostały mi pytania na które nie znalazłem odpowiedzi. Proszę więc o podpowiedź. Kiedy będę już mógł jeżdzić samochodem oraz czy muszę zapinać pas gdy prowadzę, bo on uciska mi rozrusznik. Czy są jakieś zwolnienia z tego obowiązku. Wiadomo że po tygodniu moja lewa ręka jeszcze nie jest tak sprawna jak prawa czy powinienem ją ćwiczyć czy raczej delikatnie ją używać . Jak wygląda rehabilitacja po takim zabiegu. Czuję się świetnie ale myślę już czy przejdę z powodzeniem badania profilaktyczne (obowiązkowe) w zakładzie pracy i czy lekarz z Poradni Medycyny Pracy pozwoli wrócić mi do pracy. A na koniec jeszcze spytam czy mam prawo ubiegać się o wyjazd do sanatorium właśnie w celu rehabilitacji czy dać sobie z tym spokój. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Ryszard
Witaj ja mialem rozrusznik wszczepiony rok temu...wiec za duzo doswiadczenia nie mam..ale co mam to ...podziele sie.. jezdzic na ile wiem mozesz ..ale pas obowiazkowy tylko postaraj sie jakos zmienic ulozenie.. reke raczej oszczedzaj przez jakis czas..dopoki niezrosnie sie finalnie.
HEj rozrusznik mam od prawie czterech lat i wiem cos na ten temat*niestety* moge sie podzielic z wami na ten temat:) a wiec tak samochodem mozna jezdzic ale musisz mniec zaswiadczenie od lekaza domowego z zwolniennie z uzywanie pasow w czasie jazdy to w zuplenosci wystarcza...a co do codziennego zycia to jest troszke przechlapane poniewasz musisz bartdzo oszczedzac reke nie mozesz dziwigac i podnosci je do gury jedynie na wyskoosc barkow wiecej nie... jak cos to sluze pomoca pod emailem... michal.erkiert@wp.pl a co do rozriusznika mam go dokladnie od 28.04.2004