Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dolegliwości czy to nerwica?

Gość ania04

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imię Ania mam26lat od jakiegoś czasu mam dziwne obiawy kręci mi się w głowie mam wrażenie że mi mózg rozpiera ciśnienie ciągle jestem osłabiona robi mi się duszno chociaż jest naprawdę zimno i mam lodowate ręce i nogi nie umiem z tym sobie radzić jestem poddenerwowana wszystko mnie złości wcześniej żyłam jak każdy człowiek a teraz nie chce mi się żyć bo mnie to wszystko męczy żle mi z tym co zrobić żeby to ustąpiło byłam u lekarza który stwierdził że wyniki krwi są bardzo dobre tylko że jestem alergiczką i mam problem z zatokami dlatego mam zawroty głowy czy rzeczywiście lekarz ma rację?pozdrawiam

Gość Znawca tematu

Ja też kiedyś chodziłem od lekarza do lekarza a to nerwica a to alergia a przecież wyniki krwi ma pan dobre więc o co chodzi.Proponuję uzypełnić minerały i elektrolity wodą mineralna,dobrze odgazowaną zakupić witaminy b complex,sprawdzić tarczycę,niedobory żelaza w diecie,zadbać o flore jelitową,sprawdzić cukier we krwi w chwili zdenerwowania,i pamiętać o higienie jamy ustnej.

U mnie stwierdzono zaburzenia nerwicowe z atakami lęku i paniki... też miałam zawroty,słabości ,mdłości jak diabli i momenty takie ,że zemdleję ...byłam u lekarza niby miałam helicobater pylori.. ale kiedy minęło z helicobacterem objawy zostały...jeżeli sami nie zechcemy zwrócić się o pomoc do lekarza psychiatry i nie zaczniemy z nim szczerze współpracować to nic nie pomoże.ja dostaje środki i zaczynam walczyć z nerwicą,nie jest łatwo bo doszły osłabienia,zawroty i mdlości... myślę o psychoterapii ale nie wiem na cym ona polega..