Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Schiza czy objawy z ktorymi udac sie do lekarza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od razu wspomne ze cierpie na nerwice lekowa. Ostatnio pobolewa mnie glowa, wczoraj w sklepie myslam ze zedleje tak slabo mi sie zrobilo. Oprocz tego mam mdlosci i czuje jakby gule w garle. Dodam ze ostatnio mialam sporo nerwow. Trafilam na pogotowie z silnymi nerwobolami serca. Dzis bardzo boli mnie kark. Czy to wszystkk moze byc przez nerwy? Caly czas mysle czy nie jestem powaznie chora. Nie chce isc do lekarza bo glupio mi tak czesto lazic .. :( prosze o odpowiedz.. Pozdrawiam

Jeśli to tylko nerwy, to może spróbowac iśc do masażysty na relaksujący masaż, albo popływac w basenie albo zrobic odpowiednią gimastykę.Kark i głowa może boleć od kręgosłupa[skrzywienie] albo od siedzącej pracy np. przy kompie czy na kasie.Od ciągłej wymuszonej pozycji ,np częste scylanie się w pracy. Wtedy wystaczyć rozluźnić mięśnie i jest lepiej.Może warto to sprawdzić czy tu nie jest przyczyna.?

Gość Znawca tematu

Ostatnio coś wszyscy mają diagnozowane nerwice lękową (pewnie dlatego że nfz nie ma kasy na porządną diagnozę)Proponuję uzupełnić minerały wodą mineralną (dobrze odgazowaną)Zero kaw i herbat przez jakiś czas,zakupić witaminy B complex,sprawdzić ewentualnie tarczycę I czy nie występuje anemia,a także upewnić się czy nie ma się pasożytów i zaburzonej flory mikroorganicznej przewodu pokarmowego. Niewłaściwa higiena jamy ustnej też może powodować objawy ze strony układu nerwowego