Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy wszystko ok ? prosze o interpretacje holter

Gość Iwii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wizyte u kardiologa mam za jakis czas, a do tej pory będzie mnie męczyc czy wszystko ok. Mam 28 lat biore concor cor pol tabl dziennie tej najmniejszej dawki na obnizenie pulsu bo byl ponad 90 w spoczynku. Zrobilam holtera na poczatku brania lekow. Mialam tez dodatkowe skurcze ( odczuwane jak zatrzymanie na chwile serca) czesto sie pojawialy co dziennie, bralam do tego magnez magne b6 max ale dalej czulam ze serce omija uderzenie wiec zaczelam brac magne b6 normalny i z dniem kiedy zaczelam go brac problem zniknal. Czy faktycznie jest duza roznica miedzy tym magnezem ze tak od razu mogl zadzialac? a teraz wyniki holtera: 96157 qrs*ow sredni rytm HR 70 max rytm hr 248 min rytm hr 3 220 pojedynczych nadkomorowych pobudzen przedwczesnych 0 nadk czestoskurczy napadowwych 26 tachykardi 1 bradykardia 0 rytmow niemiarowych 12 przerw 413 migotań przedsionkow 5 blokow Wenckebacha 308 pobudzen komorowych 199 pojedynczych przedwczesnch pobudzen komorowych 0 czestoskurczy komorowych 0 czynnych rytmow komorowych 3 liczba pobudzen gromadnych 3 bigeminii 2 trigeminii 14 par pobudzen wlasnych : 0 czy to sanormalne wyniki czy cos jest nie tak?? Bardzo prosze o opinie.

Nie mam zadnego wniosku:( a mialam miec? Ten wysoki puls pojawil sie raz tez na poczatku moze holter cos wariowal bo nie mam tak wysokiego pulsu. Tylko chodzi mi bardziej np o migotanie? Czy to normalne? I te wszystkie inne pobudzenia.