Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Świąd skóry - opadam z sił

Gość LukaszJ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od mniej więcej połowy grudnia 2014 mam problem ze swedzaca skora praktycznie calego ciala. Od tego czasu zrobilem sobie badania krwi, moczu, kału, testy alergiczne skorne - panel wziewny, nawet USG klatki piersiowej. Wszystkie badania wyszły ok. Byłem u internisty (pierwsza diagnoza - sucha skóra; kupiłem emolienty do smarowania i mycia, zaczalem duzo wiecej pic - niestety bez efektow), pozniej udałem się do dermatologa - wspomniane testy alergiczne nic nie wykazaly - dermatolozka stwierdzila ze mam tradzik rozowaty na twarzy ale to raczej nie to dostalem rozex i uzywam go; kolejny dermatolog rozlozyl rece kazal mi dalej stosowac telfexo, proszki antyalergiczne do prania i zglosci sie za... 2 miesiace. Dodatkowo mam jeszcze problem z zapaleniem spojowek jak co roku w tym okresie... raczej tego nie lacze ze swiadem ale juz wariuje od domyslow i podejrzen... niby wszystko ze mna ok (jak badania wykazuja) a jednak ten meczacy swiad... mzoe ktos mial podobnie?

W ksiązce zielarskiej o trądziku rózowatym napisano,że powstaje ze złego krążenia i przemarzniecia.,i złej przemiany materii.Należy się opalać na słońcu, jeść surówki. I jest też przepis na kompresy: 1.]koszyczki arniki, --2.] koszyczki rumianku--3.]kora wierzby.Po 50 g.Zmieszać.Cztery łyżkimieszanki zalać litrem wody. gotować 5 minut. Przecedzić.Namoczyc gazę w odwarze i kłaść na chore miejsce.

Podobno na choroby skóry dobrze działaja kąpiele siarczkowe w uzdrowisku. Poczytaj na ten temat. Wiem ,że np. na łuszczycę to pomaga. Byłam w Busku w sanatorium i widziałam takich pacjentów,u których była widoczna poprawa..Dowiedz się jak jest z innymi chorobami skóry, bo się nie orientuję.