Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne bóle nerek ??

Gość Smutna124

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Smutna124

Dzień Dobry! Od dłuższego czasu bolą mnie nerki, zdarza się ze tuż pod żebrami, w biodrze od wewnętrznej strony i uda, z tyłu pleców w okolicy ledzwiowej. Dwa lata temu miałam kamień w nerce 8mm , aczkolwiek to byl moczanowy i rozpuscilam go herbatkami :)CRP

Ja bym w życiu dwa tygodnie nie czekała.Jutro niedziela, zgłoś sie do szpitala, gdzie mają taki oddział,że b. bola cię nerki i od razu ci zrobią USG.Jeśli to kamień, to jak się wejdzie do wanny z dobrze ciepłą wodą, to pod wpływem ciepła i rozszrzenia,boł może się zmniejszyc.USG to podstawa.Wtedy wiesz, co ci jest i co masz dalej robić.Nawet dziś wieczorem możesz iść do szpitala gdzie mają dyżur.Zadzwoń na pogotowie i spytaj , gdzie się możesz zgłoscić z nagłym bólem nerek.Tylko się nie przyznaj ,że dawno cię bola.Na pewno ci pomogą.Dziwie się jak możesz jeszcze dwa tyg. czekac.?

Gość JUSTA000

No wiesz, dzis tez mnie boli po żebrami tam gdzie są nerki, kiedys miałam kamice i mialam takie same bóle aczkolwiek tym razem bóle są gdzie indziej np w biodrze z wewnętrznej stronie i uda itp, w środę tylko usg robią w mojej przychodni, No masz rację, chciałabym już wiedzieć czy mam kamien itp, nie wytrzymam dwa tygodnie. Jak co to jutro pojadę na ostry dyżur :)

Gość Smutna 124

Może ktoś mi powiedziec jak to jest z kreatyniną w kamicy nerkowej, otóż u mnie kreatynina jest w normie. Dwa lata temu miałam kamice moczanową i też mi ałam w normie (8mm kamien ) pierw był, a u następnego lekarza nic nie było widać. Słyszałam, ze przy kamicy kreatynine ma się wyższa a ją mam w normie