Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie Lewej Ręki i Utrata Mowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imię Albert i mam 14 lat. Opowiem co się dzieje. Kiedyś na festynie byłem z kolegą porzucać petardy wszystko było ok. Wróciłem do domu Tata dał mi Obiad zjadłem 1 łyżkę i chciałem coś powiedzieć ale nie mogłem Zdrętwiała mi Lewa Ręka. Szybko wsiadamy do auta i jedziemy do szpitala zostawili mnie na 3 Dni Zrobili mi badania Wszystkie badania były ok. Kazali mi pojechać Do neurologa a neurolog wysłał mnie Do szpitala w Rzeszowie na Badania Siedziałem tam 7 dni Zrobili mi Tomografie z Kredą w żyły, Eeg i jakiś jeszcze badan Wszystkie badania były ok. I ostatni raz miałem w szkole Siedzę na lekcji i nagle Ręka mi zdrętwiała Po 4 Minutach przestało potem na innej lekcji Słabo widziałem Kręcilo mi się w głowie Wzrok miałem inny i nie wiedzialem co robić Wszystko mi przeszło ale zaczeła mnie boleć Głowa i Brało mnie na wymioty i to tyle . Mam nadzieje że ktoś mi pomoże i napisze odpowiedzi w tym temacie Za wszystkie odpowiedzi Bardzo Dziękuje :).

Gość Znawca tematu

Jeżeli siedzisz za dużo przy komputerze czy tablecie albo telefonie to codziennie poświęć kilka minut na ćwiczenia mięśni karku tzn kręcenie głową lewo prawo i do tyłu i do przodu bo tam są kręgi które ulegają zwyrodnieniu i uciskają nerwy.Ewentualnie zjedz kilka aspiryn (Nie naraz)bo one rozrzedzają krew i mogą poprawić ogólnie krążenie A to będzie oznaczało że krew masz za gęstą jeżeli po aspirynie się ten problem zmiejszy,jak się boisz aspiryny to możesz codziennie zjeść pomarańcz albo grejfruta też rozrzedza krew

Gość migrenowiec

Czy neurolog wspominał ci o możliwej migrenie? Jeżeli nie to dopytaj. Przyczyn i objawów jest mnóstwo, ale drętwienia poniżej 15 minut jednej połowy ciała (nóg, rąk i twarzy - łącznie z językiem) plus mroczki w oczach (takie galaretowate wielokąty), a następnie ból głowy (czasami kilkudniowy) jest tzw. migreną z aurą. Obserwuj objawy i zdaj relację lekarzowi. Trzeba się nauczyć z tym żyć i starać się unikać możliwych przyczyn ataku migreny.