Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Późno wykryte WPW

Gość Sylwana

Rekomendowane odpowiedzi

jestem w ciazy i teraz dowiedzialam sie ze mam to cholerstwo!!! niestety rece mam uwiazane,nie moge robic nic w tym kierunku(potem moze ablacja),jedynie brac leki jak mnie ostro telepie u mnie tetno dochodzi do 164 nawet-koszmar widze na bluzce jak mi piers skacze wspolczuje ci,ale to pocieszjace ze nie jestem sama:)
jak zyje jestem juz po dwóch ablacjach,lekarze mówią ze ma to juz z głowy ,a do tej pory leki szpital niedoczynność tarczycy a pozatym jak te ataki mijały a były coraz cześciej i to 190 na minute przez 10 do 18 godzin ,żyje normalnie uprawiam działke jeżdze na grzybyna ryby z mężem no i po prostu ciesze się życiem,wy tez tak rubcie
Gość iska mirka
Dzięki za odpowiedz. Najgorsze to że wcześniej żaden lekarz nie doszukał sie tego, nawet kardiolog mojego syna nie pomyślał że może on to ma bo rodzicach i że może oni o tym nie wiedzą. Czekam na echo i holter, wynik tarczycy, łykam garść tabletek i razem z synem śmiejemy się.Tętno mi tak nie wali najwięcej miałam 100 i to jak połaziłam w czerwcu po tatrach słowackich . Pozdrawiam goraco.
Cześć ja mam 29 lat też stwierdzono u mnie wpw , dostałem w prezencie po moim tacie przekazywane jest to genetycznie tak twierdzą lekarze. Tętno mam powyżej 170, 100 codziennie, cały czas jestem na lekach, ciśnienie skacze a do tego ból w klatce , mdłości i utrata przytomności , jak tu żyć normalnie . Ale za miesiąc mam ablację i mam nadzieję że nie zepsują czegoś i że będę żył normalnie. Pozdrawiam i życzę zdrowia :-)