Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle i duszności na treningu

Gość Marcin32

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin32

Witajcie. Dwa dni temu, podczas treningu Cardio poczułem dziwny, silne uczucie ścisku w klatce piersiowej (równomiernie po obu stornach). Towarzyszyło temu dziwne uczucie w barkach - jakby ktoś usiadł mi na barana. Do tego coś podobnego do przykurczu mięśni na szyi aż pod żuchwę. Całość trwała ok 5-7 min i po uspokojeniu tętna do ok. 110 bpm wszystko ustało. Trening kontynuowałem jeszcze ok 30 min z typowym dla Cardio obciążeniem (ok. 130-140 bpm.) i nie czułem już żadnego dyskomfortu. Tego samego dnia poczułem silny ból głowy. Ustał po ok. 24h bez pomocy jakichkolwiek tabletek. Natomiast od wczoraj odczuwam bólu po obu stronach pod żebrami. Jakbym został poobijany w tych miejscach. Wczoraj wieczorem ciśnienie krwi 110/75 i puls lekko poniżej 60bpm (mam tak od zawsze). Wiem, że objawy wskazywałyby na zawał ale po pierwsze trwało to dość krótko (5-7min) i po tym czasie byłem w stanie normalnie kontynuować trening. Prowadzę zdrowy tryb życia. Ćwiczę min. 3 razy w tygodniu, zdrowo się odżywiam i nie pijam dużych ilości kawy czy innych energetyków. Więc co to mogło być? Czy jakiś stan przed-zawałowy? Czy coś na tle nerwicowym? Gdyby nie ten utrzymujący się ból pod żebrami to pewnie dawno już bym o tym zapomniał. Czy czeka mnie wizyta u Kardiologa? Z góry dzięki. M.