Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia u młodych osób.

Joann

Rekomendowane odpowiedzi

AS problem chyba jest ten sam zaburzenia komorowe tylko ze do 29 roku zycia zadnych objawow a teraz serce bije jak chce. Joann mialem prywatnie badania na szybko echo i holtera, echo ponoc ok holter zab.komorowe i nieliczne nadkomorowe cisnienie w normie. Jeszcze czeka mnie test wysilkowy a w miedzy czasie mam sie zapisac do szpitala w aninie gdzie zostaly wyslane wszystkie moje dok. z czd gdzie do 18 roku bylem prowadzony.

Generalnie ja czuję, że u mnie z czasem się wzmożyły. Pierwszy raz zaburzenie rytmu poczułam gdy miałam 16 lat, i do tej pory były to sporadyczne pojedyncze potknięcia, np gdy biegłam ze szkoły do zapchanego busa i podniosłam rękę do góry, albo gdy na weselu za bardzo się wytańczyłam, lub nawet gdy siedziałam spokojnie przed komputerem. Niestety pod koniec stycznia tego roku potknięcia były o wiele gorsze i utrzymywały się ok 5 dni bez przerwy, od rana do wieczora. Potem był postój i od niedzieli znowu to samo...

As12. Nigdy nie rozmawiałem z lekarzem na temat czy można brać czy nie brać i raczej też nie biorę do siebie aż tak rzeczy wyczytanych na forum, że beta blokery robią więcej złego niż dobrego. Dostałem diagnozę, do tego zalecenia i leki i tego się trzymam. Wiesz, moim zdaniem lepiej posłuchać lekarza niż kogoś kogo się w ogóle nie zna na jakimś forum...

Masz racje, gratuluje rozsądku i zdrowego podejścia,ja tez juz stwierdziłam ze jeżeli chodzze do lekarza i place za wizyty to muszę go słuchać.Pocieszajace jest również dla mnie ze brales biosotal przez kilka lat i Nie odczules żadnych ubocznych skutków,ja biorąc rytmonorm cztery mce odstawilam ze strachu ze może mi zaszkodzić.Czy możesz napisać jaki masz puls zażywając Concor,ja na betalocu różnie od 80 do 90.

To samo mówi moja lekarka ,dlaczego ludzie myślą ze leki szakodza zamiast pomagać?Za bardzo się po prostu nakręciłam ulotkami ,za bardzo bralam do siebie co wyczytalam.Puls masz bardzo dobry,ja chyba muszę poprosić lekarkę o zwiększenie dawki betalocu ,choć nie zawsze mam taki jak pisalam.Niestety u mnie najpierw była tachykardia a później pojawiły się skurcze komorowe. Takajedna witaj:))a jednak przyjmujesz jakieś leki?czy przynoszą poprawę i jak tam z twoim pulsem?

Gość TakaJedna24

Teraz biorę Procoralan 5mg, rano i wieczorem, to zależy jaki mam dzień :-) Ale tak na ogół, to narazie mam się dobrze, jakbym się gorzej czuła to mam wziąć ten sam lek tylko 7,5 mg, Czasem odczuwam dodatkowe skurcze. Muszę wybrać się do pulmonologa z tym częstym zabieraniem powietrza. A co u Ciebie ?? :)

Gość TakaJedna24

Ponieważ trochę się zmieniało u mnie :-) wrócilismy z byłym do siebie i się zareczylismy 2 miesiące temu i nie miałam przez jakiś czas internetu :-) Ja teraz tylko bede chodzila do rodzinnego po recepty na aktualny lek i tyle, a holtera i echo serca zrobię za jakiś czas, (ponieważ mam malą niedomykaknosc zastawek ) :-)