Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica natręctw problem z lekami

Gość Alexc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam W końcu po dwóch latach męczenia się z natrętnymi myślami mam zamiar wybrać się do psychologa specjalisty.Jestem na skraju wyczerpania a rzeczy,które kocham przez natrętne myśli wręcz mi obrzydły.Poczytałem sporo nt. lekarstw jakie się stosuje i kolejny lęk przed wizytą wywołują u mnie skutki uboczne takich leków.Mianowicie uprawiam w wyczynowym stopniu kolarstwo a w prawie każdym leku podane jest *zwiększenie masy ciała* itd. co było by dla mnie katastrofą.Pytanie więc czy psycholog przepisze mi i czy w ogóle istnieje środek,który nie spowoduje że będę miał problemy w osiąganiu wyników itd. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.

Byłem w końcu u lekarza,przepisał mi Trittico na bezsenną noc oraz lek Elicea.Biorę codziennie rano o 8ej jedną tabletkę 10mg dokładnie od 5-ciu dni,dzisiaj zażyłem 6ty raz.I tutaj moje pytanie,bo czytałem o wielu skutkach ubocznych i działaniu leku i jestem mocno zdziwiony.Lek jak na razie nie działa na mnie totalnie w żaden sposób,kompletnie nic się nie dzieje.Jedynym skutkiem ubocznym jest to że częściej siedzę na kibelku,poza tym mogę śmiało napisać,że w niczym nie ma różnicy tak jakbym zupełnie nic nie zażywał.Lęku itd. jak były tak są,ani mniejsze ani większe wszystko jest dokładnie tak jak było.Dziwi mnie to o tyle że parę lat temu zwykła Hydroksyzyna mnie otępiła i uspokoiła a tutaj nie ma jak na razie żadnej reakcji a lek pewnie jest 10x silniejszy od hydroksyzyny.Czy to kwestia czasu i jest jeszcze za wcześnie czy ja nie reaguję na ten lek ? Będę wdzięczny za jakieś opinie.