Skocz do zawartości
kardiolo.pl

RTG płuc

Gość Irena02

Rekomendowane odpowiedzi

Przepona wolna niżej ust. Płuca bez zmian naciekowych, o nieco wzmożonej przejrzystości. Serce miopatyczne, o wyrównanej talii, powiększone w zakresie lewej komory. Luk aorty nieco uwypuklony Proszę o interpretację. Wynik mnie niepokoi a wizytę mam dopiero w marcu

Witaj! Trochę się zdziwiłam tym RTG. Ostatnio byłam u kardiologa 28.10.br. Robiła mi echo serca i nic nie mówiła ani o powiększeniu lewej komory ani o tętniaku. Czy mógł się tak szybko utworzyć? Fakt, ostatnio prowadziłam fatalny tryb życia, głównie ze względu na stres. Jadłam na potęgę co miałam pod ręką, palę papierosy. Bałam się tego wyniku, ale raczej ze względu na płuca. Jutro postaram się o wcześniejszą wizytę u kardiologa. Napisałaś, że żyjesz z tętniakiem. Bierzesz jakieś lekarstwa? Odżywiasz się specjalnie?

Witaj Posłuchaj to nie musi być tętniak to tylko ja tak myślę bo też mi robiono rtg i też wynik był podobny jak u ciebie spokojnie bez nerw nerwy to zły doradca pytasz jak zyję normalnie chodzę dużo nawet bardzo duzo czekam na wiosnę i ruszam na rower ćwiczę 2 razy dziennie bo wysiadkę zrobił mi kręgosłup i jest teraz super jadam normalnie wszystko ale odchodzę od stołu ze jeszcze bym coś zjadła od obiadu to tylko owoce i nic więcej kolacji nie znam aleki biorę na obniżenie ciśnienia bo oprócz tetniak mam jeszcze niedomykalność 2 zastawek byłam w Aninie moze z 5 lat temu profesor mnie nie poganiał do operacji to i nie biegnę na nią ale jak czytam tu na kardiolo duzo ludzi jest po operacjach czemu mnie nie kierują nie wiem może ze dobrze się ogólnie czuję wiadomo ze pęknąć możne w każdej chwili ale ja o tym nie myślę i żyje sobie spokojnie jak coś to pytaj pozdrawiam tętniak mój ma wymiary 5,5

Zocha izbę pozamiataj zamiast ludzi straszyć! Tętniak jest b. poważną sprawą i w przypadku jego wykrycia trzeba reagować natychmiast więc nie opowiadaj tu głupot i nie strasz nikogo,bo pewnie radiolog zwróciłby na to uwagę.Ty masz tętniaka na dopie i usiedzieć nie możesz,by nie kłapnąć głupoty,podnieca cię straszenie ludzi?????