Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość MiSo86

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem wysokie ciśnienie, tzn max 150/99 z tym sobie poradziłem tym seler surowy i czosnek plus dużo wody i potasu; pomidorów, kaszy, banany. Potem przyszedł ucisk głowy tak jakby migrena ale ucisk był wszędzie, czasem z tyłu głowy czasem na skroni, czasem na czubku głowy, a czame na całej głowie. Kupiłem sobie pyłek kwiatowy i pomogło ucisk czasem przychodzi ale rzadko. Co mi zostało: w nocy jak leże czasem słyszę serce jak bije ale w uchu. Nie w klatce. Co drugą noc jak zasypiam, nagle łapie bezdech i muszę usiąść gwałotwnie potem oddech jest ok. Czasem mam różne bóle w klatce piersiowej, czasem z boku czasem na mostku. ale takie nie mocne. Czasem też trudno mi oddychać. W szczególności w domu jak jestem sam. Jak jestem z kimś z ludźmi to jest dobrze. Czasem mam takie pulsacje w głowie. Uprawiam sport. Biegam na 6km bez przerwy, albo pływam kraulem 25 minut bez przerwy. Dodam że dosyć szybko to robie i wtedy wszystko jest ok! Nie miałem problemu nigdy, że coś zaniemogło. Czy to znaczy że serce raczej ok? Wysiłek jest duży a silę mam. Miałem tylko robione EKG i badania wzrokowe i wywiad przez lekarza i twierdzi, że wszystko ok. Męczy mnie w nocy lęk, że coś zaraz mi sie zatrzyma. Może to przez te lęki? Nie palę nie biorę żadnych narkotyków. Pije bardzo okazyjnie i to już też nie dużo. Jedynie co mam to stresującą pracę, ale kto nie ma stresującej chyba politycy tylko.