Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niski puls i cisnienie

Gość malinaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam niski puls ( 44 - 50) i niskie cisnienie (99/55). Często miewam zawroty i bóle głowy. Podczas występowania tych objawów zazwyczaj puls i ciśnienie mam na normalniejszym poziomie. Więc tych objawów nie kojarze z niskim cisnieniem ani pulsem. Ponadto leczę się na niedoczynność tarczycy. Byłam z tymi objawami u kardiologa, neurologa ale nikt nie potrafi powiedzieć czemu źle się czuję. Często mam uczucie jakby serce szybciej biło, chce mi się ponadto strasznie spać i jestem zmęczona . Biorę gutron na podtrzymanie ciśnienie ale wcale lepiej się nie czuję po nim. Prosze o poradę jakie moge badania wykonać aby dowiedzieć się czemu mam zawroty i bóle głowy. Miałam wykonany rezonans, ekg, usg serca, usg tętnic szyjnych - nic te badania nie wykryły. Podstawowe badania z krwi też mam w normie.

Przy chorobie tarczycy moga być różne sensacje sercowe, brak siły fizycznej , kołatania serca...itp. Na podwyższenie ciśnienia kup sobie w sklepie zielarskim ziele rozmarynu. Zaparzaj w szklance wrzątku łyżeczkę ziela i pij rano po sniadaniu i po obiedzie.Wieczorem nie!.Syastematyczne picie podniesie ciśnienie o 10-15 w górę. A to już coś. No i rozmaryn nie uzależnia ,jak to ma miejsce przy piciu kawy, która podnosi ciśnienie tylko na chwilę.Przed kolejną wizytą u lekarza od tarczycy prosze zrobić badania hormanów tarczycy:TSH, ft4, ft 3. Poziomy elektrolitów. Pokazać lekarzowi i spytać o te objawy i o ich związek z tarczyca.

Maj ac za niskie ciśnienie należy uważać przy zmianie pozycji,bo może być zawrót głowy.Rano wstając z łóżka,należy najpierw chwilę na łóżku posiedzieć i dopiero wstać.Nie wstawać gwałtownie.Po śniadaniu rozmaryn i popedałować na rowerku stacjonarnym, a ciśnienie się podniesie.I dużo się ruszać.Może gimnastyka lub basen?