Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie w okolicy żebra i drętwienie lewej strony ciała

Gość Nadare

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Nie wiem czy trafiłam na dobre forum, w każdym bądź razie chciałabym się z Wami podzielić czymś co od pewnego czasu nie daje mi spokoju. Około pół roku temu przed pójściem spać zaczęłam odczuwać dziwne mrowienie w lewej ręce, czułam, że mam przyspieszone tętno i po jakimś czasie moja lewa ręka wraz z lewą piersią stały się wręcz gorące i trochę czerwone. Zrobiłam sobie zimny okład i po paru minutach przeszło. Później od czasu do czasu zdarzało mi się odczuwać drętwienie lewej ręki i nogi ale nic poza tym. Dopiero od niedawna czuję jakby jakieś mrowienie w okolicy lewego żebra tak, że gdy kładę się spać to nie mogę przez to zasnąć. Ostatnio byłam w góach i kilka dni wędrowania po nich dało o sobie znać. Znów poczułam, że mam przyspieszone tętno i nie tylko moja lewa ręka stała się gorąca ale także lewa strona głowy. Moja prawa część twarzy była chłodna tylko lewa była gorąca i czułam pulsowanie w głowie. Nie wiem co mi dolega i do jakiego lekarza mam się zwrócić. Proszę napiszcie co o tym sądzicie
Witam, mam 25 lat i to samo co Ty. Identyczne objawy jak Ty. Nie wiem co to moze być... Lekarz przepisał mi Aurin, Amizepin poza tym zażywam magnez i inne witaminy oraz Kalms na uspokojenie. Dostałem skierowanie na tomografie profilaktycznie bo neurolog powiedział że wszystko ok wg niego. Kardiolog dał mi skierowanie na echo i ekg wysiłkowe serca także profilaktycznie bo powiedział że wątpliwym jest abym miał jakies zmiany w tak młodym wieku w sercu. Ekg zwykłe wyszło mi ok i wszelkie badania krwi i morfologii także ok. Miałem w ostanim czasie dwie obrony i ostatnio pogrzeb teścia. Byćmoże stres jaki sie nasilił jest powodem tych dolegliwości. Ale martwię sie bo nie moge zasnąć w nocy. W nocy mrowienie lewej części ciała się nasila. Prosiłbym o jakąkolwiek odpowiedź jeśli ktoś ma cos podobnego i wie co to jest bądź opinie lekarza. Pozdrawiam
U mnie podobnie, chociaz bez goraca po lewej stronie. Zaczelo sie od nocnych atakow, podczas ktorych czulam, jakby ktos kladl mi plyte chodnikowa na klatce piersiowej. Poza tym jakies dziwne zapasci, ktore nie dawaly mi zasnac. Potem bylo kilka miesiecy spokoju, az do ubieglego poniedzialku... Dodatkowo pojawilo sie odretwienie lewej reki a wlasciwie malego i serdecznego palca lewej reki. Nie uderzylam sie ani nie nadwyrezylam. Po prostu zaczelo mnie ni z tad ni z owad mrowic i tak juz jest od 4 dni. Badania morfologiczne i EKG w normie. PS. Jakie badania w kierunku watroby emil?