Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niski puls.

Gość Piotrekj23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotrekj23

Witam. Od 4 dni biorę nowy lek na nadciśnienie: *Concoram*. Jestem młodym człowiekiem, mam 23 lata. Leki biorę różne od 3 lat i tak średnio działają. Podejrzewam u siebie lekką nerwicę, muszę się w końcu z tym przejść do psychologa bo może od tego mam nadciśnienie. Rano jak się obudziłem cały się trząsłem, zupełnie jak by mi było zimno i trwało to z 20 minut. Napiłem się melisy bo czytałem że to najprawdopodobniej z nerwicy. No i wracając do sedna zmierzyłem sobie puls po południu i był około 58. Teraz wieczorem siedząc przed komputerem mam puls 48 i stąd moje pytanie: czy to groźne mieć taki puls? czy powinienem przestać brać leki i zgłosić to lekarzowi? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witaj PIOTREKJ23,dostałeś leki do których Twój organizm musi się przyzwyczaić,taki puls nie jest groźny,masz nadciśnienie i pewnie taki jest cel tych leków,żeby trochę *wyciszyć*i unormować ciśnienie.Nie mierz sobie pulsu zbyt często bo będziesz się nakręcał i denerwował.Jeśli będziesz się kiepsko czuł to idź do lekarza i pytaj go o wszystko co Cię niepokoi.Trzeba iść już spać,spokojnej nocy Ci życzę.

Gość Piterekj23

Hej, dzięki za odpowiedzi. Wczoraj normalnie zasnąłem, nigdy nie miałem problemów ze snem. Po prostu trochę się zaniepokoiłem bo nie wiem czy może być taki niski puls czy to coś niedobrego. Czuję się w miarę normalnie, tylko lekko jak by zmęczony. Będę brał te leki i zobaczymy jak się będę czuł przy następnej wizycie u lekarza. Pozdrawiam.