Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Samopoczucie podobne jak podczas zażycia środków odurzających

Gość Lukasz122

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, od wczorajszego wieczoru czuję się jakbym zażył środki odurzające, lecz nic takiego nie zrobiłem. Ciśnienie nie przekracza dopuszczalnego(mniej niż 140/90), lecz czuję że tętno jest słabsze niż zwykle. Takie samopoczucie zdarza mi się pierwszy raz, nigdy takiego czegoś nie miałem, dlatego jestem zaniepokojony. Wspomnę również, że około dwa tygodnie temu oraz w czwartek miałem zasłabnięcie podczas przebywania na świeżym powietrzu, lecz po spożyciu posiłku przeszło. Mam przypuszczenia, że to zachowanie mojego organizmu bierze się z dosyć niskiego ciśnienia atmosferycznego ( wczoraj 951 hPa, teraz 954 hPa). Poinformuję, również iż posiadam problemy z sercem (nadciśnienie pierwszego stopnia, obniżam je naturalnymi sposobami z powodu braku leków, wizyta u kardiologa 12 Lutego). W poniedziałek udaję się do lekarza rodzinnego, więc wspomnę o tym, lecz potrzebuję porady kogoś doświadczonego. Czy ktoś miał podobne objawy?