Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pisk i szum w uszach

Gość Tomek18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie Mam 18 lat, blisko rok temu, w lutym, w moim prawym uchu pojawił się natarczywy szum, generalnie słyszałem go wtedy gdy leżałem na łóżku, lub wokół mnie panowała cisza. Pod koniec kwietnia udałem się do laryngologa, który stwierdził ze z moim słuchem wszystko jest w porządku, ale zalecił udanie się do neurologa, i do chirurga naczyniowego, z zrobieniem obrazu głowy( nie pamiętam dokładnie o co chodziło). Udałem się jedynie do neurologa, który powiedział że szum uszny najprawdopodobniej wynika z jakichś urazów mechanicznych, typu hałas itd, stwierdził że chirurg naczyniowy tu nic nie pomoże, zalecił jedynie ekg? tętnic szyjnych, ale stwierdził ze i to tylko dodatkowo poniewaz nic raczej to nie pomoże. Poradził żebym zaczął zażywać ginkofar forte, który kupiłem, zażywam go z przerwami do teraz. Kontynuując, we wrześniu na moich przedramionach wyskoczyła paskudna pokrzywka, zawsze byłem okazem zdrowia, nigdy na nic uczulony, internista na pogotowiu przepisał mi clatrę, i poradził brać 3 miesiące. Po miesiącu skończyłem brać clatrę, jednak po pewnym czasie na moim ciele nadal pojawiała się pokrzywka więc chcąc czy nie chcąc biorę clatrę do teraz ( nie umiem powiązac pokrzywki z szumami, jedynie mówię o tym ponieważ może mieć to jakiś związek). W grudniu miałem kilkudniowe bóle głowy, jednak nieszczególnie silne, po zażyciu apapu ból mijał. Kilka dni temu zaczęła mnie boleć głowa, po czym pojawił się nieustanny pisk w mojej głowie, który trwa do teraz. Dodam ze jak zatkam uszy pisk wciąż słyszę, a szumy uszne do teraz nie zniknęły, wciąż pojawiają się gdy jest cicho. Czy wie ktoś co może mi dolegać? Pozdrawiam

A może łazisz bez przerwy ze słuchawkami w uszach słuchając głośniej muzyki i to ci zaszkodziło? Jest jeszcze nalewka ziołowa na krążenie Wenoforton, przeczytaj w necie ulotke.Tylko z ginkofarem nie bierz, bo też zawiera miłorząb, jak ginkofar,ale ma jeszcze w slładzie inne zioła na krążenie.Może to będzie lepsze od ginko? TYlko to nie działa natychmiast. Po ponad miesiącu dopiero na jakiś efekt można liczyć.Może warto spróbować. W sumie lek podobny do tego, co ci lekarz przepisał,ale złożony z kilku ziół ,więc może lepiej zadziałać.

Właśnie nie, muzyki w słuchawkach słucham rzadko, najcześciej głośno w domu z głośników. Jutro idę zbadać krew i mocz, cholesterol i badanie na nadczynność tarczycy, mam nadzieje ze coś wyjaśnia. A jeśli nie to spróbuje tej nalewki. Pisk jest naprawdę uciążliwy, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Pozdrawiam

Nie przejmuj się, miałem podobnie, ale chyba jednak gorzej, bo dłużej... Jeżeli nadal nie udało Ci się rozwiązać tego problemu, to polecam ten artykuł, gwarantuję że nie pożałujesz. http://forum.nto.pl/szumy-w-uchu-mozna-wyleczyc-t11827/page-4#entry1187541