Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Taśmowate stolce

Gość Damned1987

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damned1987

Witam, Choć problem jest wstydliwy to postaram się jak najbardziej treściwie i krótko opisać na czym polega. Mam 28 lat i do tej pory nie miałem żadnych problemów o których napiszę poniżej natomiast od dobrych kilku lat wydaję się, że mam hemoroidy(od kilku lat czułem od czasu do czasu *górkę* na zwieraczu odbytu). W lipcu ubiegłego roku zdarzył mi się epizod krwawienia z odbytu, które wystąpiło tylko jednorazowo. W trakcie krwawienia czułem bardzo mocne pieczenie i swędzenie. Problem ustąpił i powrócił jakieś dwa miesiące temu. Powtórzył się też jednorazowo. W obydwu przypadkach pomogła mi maść Posterisan H. Od tamtego czasu zacząłem zwracać uwagę na wygląd stolca, który wygląda delikatnie mówiąc *dziwnie*. Z góry przepraszam, jeśli to pytanie wyda się nie poważne, ale sam nie wiem czy powinienem się tym przejąć. Otóż zauważyłem, że stolec w momencie kiedy jest *twardy* jest spłaszczony. Wzdłuż przebiega jakby cieniutkie wybrzuszenie rozciągające się na jego całą długość. Zmieniony wygląd stolca obserwuję od jakichś dwóch miesięcy. Żadnych innych objawów nie zaobserwowałem. Jakiś nie cały rok temu miałem robioną morfologię krwi, która wyszła wzorowo(prócz delikatnie za wysokiej hemoglobiny ale to mam od zawsze). Nie wiem czy to ma znaczenie ale do zeszłego roku pracowałem w systemie zmianowym(27x7)przez jakieś półtorej roku. Od tamtej pory zacząłem mieć jeszcze inne problemy zdrowotne... Proszę o poradę. Dzięki z góry