Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy...

Julia18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 18 lat od ok. 2 lat borykam się z bardzo silnymi napadowymi zawrotami głowy, którym towarzyszą wymioty, silne bicie serca, drętwienie rąk,bóle głowy, niskie ciśnienie 80/60. Miałam zrobione dwa rezonanse głowy i kręgosłupa. Obydwa wyszły dobrze, miałam też dooplera tętnic szyjnych też ok. Po ataku w październiku 2014 objawy utrzymują do dziś, raz jest lepiej raz gorzej ale znacznie utrudniają mi funkcjonowanie. Biorę od października betaserc, memotropil i sirdalud ale po tych lekach poprawa jest minimalna. Byłamjuż u neurologa, neurochirurga, laryngologa, i nawet psychiatry. Żaden z lekarzy nie ma się do czego przyczepić, więc przyszła teraz kolej na kardiologa. Miałam zrobione EKG wyszły jakieś nieprawidłowości w odcinku v1, na USG serce ciut za małe ale w normie, miłam też holter EKG i taki wynik : min częstość rytmu serca 41 max 138.1 pobudzenie komorowe, 208 pobudzeń nadkomorowych, nadkomorowy częstoskurcz napadowy 5 tachykardia 53 bradykardia 59. W godzinach nocnych i w czasie aktywności stwierdzono obecność bloku zatokowo przedsionkowego typu periodyki wenckebacha. Czy ktoś może mi powiedzieć na jakie choroby to może wskazywać, co się z tym dalej robi ? Naprawdę już mam dość,i wreszcie chciałabym wiedzieć co mi jest.