Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica? agorafobia? choroba? pomozcie blagam!

Gość mill89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was kochani! Z nerwicą lękową mam problemy od wielu lat.. Zawsze jakoś udawalo mi się ją wyciszyć bez leków- mimo, ze dawala rozne dolegliwosci somatyczne, a ja zawsze przypisywalam sobie setki najgrozniejszych chorob- biegalam od lekarza do lekarza i tak metoda wykreslanki zostawala zawsze nerwica... Ostatnio mialam bardzo duzo problemow rodzinnych, stresu- pojechalam do Polski na Swieta (mieszkam w UK)- i nagle w sklepie zrobilo mi sie slabo- wrecz z niego wybieglam- ni z tego ni z owego naszla mnie taka slabosc jakbym miala upasc... tak sie wystraszylam, serce bilo jak szalone...ledwo wrocilam do domuRodzicow... Tata pobiegl do apteki po cos na uspokojenie... i od tamtej pory przy wyjsciu z domu odrazu robi mi sie slabo- takie uczucie jakbym miala upasc- robi mi sie slabo- nie mam mroczkow przed oczami nie wiruje mi obraz...tylko taka slabosc sucho w ustach cieplo w glowie ..no i serce lomocze... sprawdzilam tarczyce, magnez potas, morfologie, ob, crp....wszystko w normie. zrobilam tez Holtera ktory wykazal czeste tachykardie zatokowe- nic poza tym... najdziwniejsze jest to, ze ZADNYCH epizodow tachykardii nie bylo podczas godzin w ktorych spalam- wtedy tetno 55 a za dnia systematycznie roslo nawet do 158! powiedzialam : dosc! poszlam do psychiatry... stwierdzila, ze to silne zaburzenia lekowe i zapisala : Setaloft-50 mg , Cloranxen- przez pierwsze 2 tygodnie 5mg i Hydroxyzyne doraznie... od lekarza ogolnego dostalam Proprananol 40mg na wysoki puls- stwierdzili obydwoje, ze przyczyna jest nerwica. faktycznie, przed wyjsciem z domu tetno skacze mi z 70 do 100 i odrazu mi slabo :( czesto mam tak tez w domu- takie dziwne wrazenie, ze zaraz upadne... kupilam sobie cisnieniomierz i od kiedy biore leki (5 dzien)puls mam 70-80 cisnienie w normie, czasem przed wyjsciem skacze mi z nerwow... W dodatku dzisiaj stalam w kolejce w sklepie- musialam pojsc po leki dla kota i poprostu tak mi slabo bylo, ze nawet nie rozumialam co do mnie mowi ekspedientka...:( mialam ochote wybiec stamtad jak najszybciej...i jak wyszlam to wszystko zaczelo sie normowac, ale strach znow zostal... po cloranxenie jakby jest poprawa, ale nie calkowita...i nie biore go codziennie. czy ktos z Was mial podobne objawy przy wychodzeniu z domu? sklep/ lotnisko/ lekarz- dostaje automatycznie takiej slabosci ledwo ide mam wrazenie ze upadne- wracam do domu i jestem zalamana czy naprawde to wszystko nerwy ? kiedys juz mialam tak po anginie, tez slabosc w sklepie- pozniej unikalam wyjscia, za moja ulica robilo mi sie slabo, ale po wzieciu antybiotyku przy chorobie zatok tak sobie wmowilam ze to chory blednik i ze to tez sie wyleczy, ze przeszlo.. a teraz znow wrocilo... ale gdyby to byla jakas choroba to chyba nie nasilaloby sie to np u lekarza jak siedze w poczekalni ? ledwo moge sie z nim dogadac bo tak wariuje:(( pomocy...

Ja się wręcz boje iść do lekarza. jak byłam ja chora na zatoki to jak weszłam do gabinetu chciałam zwiać tak mi wszystko skakało w głowie. Psychiatra przepisał cital, biore od tygodnia , ale nie czuje poprawy. cała sie w środku trzęsę. I nie moge spać w nocy bo ciągle sie budzę.

Mam 25 lat . biore od 6 dni Setaloft i wszystko jakby narasta- do tego doszly problemy ze snem- wiem, ze to skutki uboczne :( Wera- mam tak samo!! u psychiatry prawie sie kolysalam na krzesle i mialam ochote wybiec tak mi bylo dziwnie- mialam wrazenie, ze upadne tam na podloge- okropne uczucie!! wszystko opadlo jak wsiadlam do samochodu do Taty....ale niepokoj jest ze mna caly czas. Czasem taki stan lapie mnie w domu...siedze wszystko jest ok i nagle takie wrazenie jakbym miala upasc... mam 3 letni Corke, musze jakos wychodzic, ale jak skoro wszystko wydaje mi sie takie ciezkie! Mysle o tych atakach, wiec one przychodza- w dodatku ciagle zadreczam sie myslami, ze to nie nerwica tylko jakas choroba :((

Witaj. Nie wiem czy próbowałaś pracy z podświadomością ale u mnie efekty były niesamowite. Słuchałam nagrania subliminalnego na akrofobie- lęk wysokości i bardzo mi pomogło, na stronie skutecznych afirmacji jest też dostępne nagranie na agorafobię. Ja dowiedziałam się od znajomej , maja bardzo dobre opinie polecam. http://skuteczneafirmacje.com/uwolnij-sie-akrofobii-afirmacje/