Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Badania tarczycy

onteo

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu mam problemy ze zdrowie, takie jakie są związane z tarczycą, zarówno moja mam, mój ojciec jak i babcia mają problemy z tarczycą. Jako dziecko miałem brać letrox, ale odmówiłem. Wyniki z kwietnia to TSH: 1,62 FT4: 20,12 norma 12-22 FT3: 6,22 norma 3,10 - 6,80 Procentowy stosunek ft4 do ft3 to 81,20% do 84,32% Już wtedy internistce zapaliło się światło, że jak na 24 lata to mam podwyższone hormony w stosunku do TSH Aktualne wyniki to TSH 1,55 zmalało nieznacznie FT4 15,51 zmalało dość sporo, bo aż o 5 FT3, wzroslo niewiele 6,28 Procentowy stosunek ft4 do ft3 to 35,10% do 85,95% , a wiec ft4 w przeliczniku jest za niskie w stosunku do ft3 i to znacznie a ft3 za wysokie w stosunku do ft4, Na co to wzkazuje? Dodam, ze czuje sie fatalnie, juz na tylu frontach sie przebadalem bez skutku , ze juz nawet stwierdzono u mnie nerwice natomiast po terapii psychotropamii powinno byc lepiej, a jest gorzej jesli chodzi o: Wejscie po schodach, spacer - od razu przegrzany zlany potami Sztywnieja mi czasem miesnie Stawy bola przy dotyku Mam podkrazone oczy Jestem oslabiony Mam zawroty glowy Nudnosci od goraca Bardzo zla tolerancja ciepla ( posilkow, suszarki, prysznica) Usg tarczycy w normie, natomiast po usg kazala skontrolowac horony ft3 i ft4 i niestety tak procentowo to wyszlo, ze jest niekorzystnie to nadczynnosc czy niedoczynnosc?Nie znam, sie ale zanim wybiore sie do dobrego endokrynologa chcialem zasiegnac porady tutaj