Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmęczenie, kołatanie serca, skoki ciśnienia.

Gość cy88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od tygodnia mam problem ze zdrowiem. Zaczęło się bólem głowy, sztywnością kartku, kołataniem serca, kłuciem serca oraz skokami ciśnienia. Przy wstawaniu z łózka oraz przejsciu kilku kroków po schodach czułem nagłe napłynięcie krwi do głowy i skok tętna. Jestem osobą młodą mam 26 lat i nie wiem co mi dolega. Ostatnio szybko się męczę. Dzisiaj ledwo co doszedlem do pracy. Scinęło mnie w klatce piersiowej, miałem płytki oddech, trudno było mi oddychać. Serce strasznie kuło. Od razu się zdenerwowałem i odczułem skok ćisnienia i drobne zawroty głowy oraz uczucie rozpierającego ciepła. Przy tym pojawia mi się dziwny zapach w nosie.W pracy przez godzine czułem się jak wypiłbym kilka piw. Ciśnienie miałem 133/70. Zazwyczaj ciśnienie nie przekacza 140/80.. Czasami puls mam ok 90. A tam mieści się w granicach 70 -80. W październiku miałem wykonane echo na którym wyszło śladowe niedomykanie zastawki mitralnej. W sierpniu miałem robiony rezonans głowy, na którym nic nie wyszło oprócz drobnego zapalenia w zatokach szczękowych. Po 2 miesiącach Miałem wykonany równiez CT zatok, na którym nic nie wyszło. Takie napady mam kilka razy na dzień. Nagle zaczyna mi wzrastać ciśnienie, pojawia się dziwny zapach w ustach, od czasu do czasu zaczyna kołatać serce. Czasami mam wrażenie, że to objaw na zimno. Rzadko pojawia się duszący kaszel. Problemów z tarczycą nie mam. Hormony mam w porządku. Dodam że stwierdzono u mnie dziwny rodzaj migreny. Ból głowy potrafił trwać miesiąc bez przerwy. Zostałem zbadany neurologicznie, okulistycznie i wszystko było ok. Jestem przerażony, gdyż w domu po odsunięciu szafki od ściany na całej ścianie pojawił się grzyb który dotykał do mebli. Były to ogromne plamy grzyba. Ździwiło mnie to gdyż przecież mieszkanie jest regularnie wietrzone i ogrzewane. Czy to może mieć związek z moim samopoczuciem? Proszę o rady. Jakie badania mam wykonać