Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo się boję ze cos poważnego mi dolega mam chrype od 3 tygodni.mdłości brak apetytu prawie wymioty nie śpię boję się zasnąć bo się nie obudze odczuwam lęk napięcie niepokój bardzo się martwię wyczytałem w internecie ze takie objawy może mieć rak mozgu badał mi gardło laryngolog bo ta chrypa długotrwajaca wyczytałem może wskazywać na raka niby jest wporzadku czuje też taka kluche jakby mi coś przeszkadzało w przełyku w głowie mi tak dziwnie czuje się osłabiony takie jakby słabe nogi dodam że lecze się u psychiatry pod kątem lęków właśnie lecze się od 21 roku życia a mam 38 lat biorę leki na lęki błagam niech ktoś napiszę mi poda numer gg żeby był kontakt bardzo prosze.

Na chrypę można robic sobie inhalacje: zaparzyć w garnku rumiaek ze czery łyżki nasuypać.Przykryć.garnek wstawić do zlewu, aby się nie oparzyć. Po zaparzeniu odkryć ,wsypać łyżkę soli i łyżke sody oczyszczonej,zamieszać i wdychać parę. Głowę nakryć ręcznikiem niczym parasolem. Nie wdychac głęboko, tylko norlalnie oddychać,żeby dotarło do krtani,a nie aż do płuc. Wdech ustami, wydech nosem. Oprócz tego witamina A +E---kapsułjke rozgryżć ,głowę przechylić w tył i połąć zawartość kapsułki,aby dotarła do krtani. Można też płukać gardło propolisem,a nastęonie powoli go połknąć.Mówię o kroplach propolisowych ,które wkropić do kieliszka letniej przegotowanej wody. To tyle sposobów domowych. I jak najmniej mówić!! A po inhalacji z godzinę ani słowa. Mówiąc coś należy tak wydobywać dźwięk, aby mówić jak najniższym głosem, z przepony.

444 dziękuję za odpowiedź ale ha się boję tego raka krtani czytałem że ma identyczne objawy jak moje czyli uczucie duszenia w krtani czy gardle jakby cis tam siedziało do tego mam mdlosci brak apetytu mało jem bardzo mało byłem u laryngologia który po badaniu lusterkiem stwierdził że raka mniemam ale ja mam myśli że może czegoś nie zauważył tak sobie mówię mam takie lęki przez te objawy właśnie takie jak czytałem w internecie i się bije proszę o odp.

Ale skąd ci spływa ? z zatok? Jeśli z zatok, to spytaj laryngologa czy nie pomogłoby ci naświetlanie lampą solux z niebieskim filtrem.To naświetlanie powoduje rozrzedzenie i usunięcie wydzieliny z zatok.Jak zatoki sie oczyszczą, to może już będzxie OK? Może myjesz głowę, suszysz i zaraz wychodzisz z goła głową na dwór? A może pracujesz w miejscu, gdzie masz styczność z pomieszczeniami o dużej różnicy temperatur?Wtedy najlepiej chodzić w opasce lub czapce.Jeśli chodzisz z gołą głową o tej porze, to czas kupić czapkę,koniecznie zakrywającą czoło i uszy. Lampe solux znajdziesz w gabinecie fizjoterapii--jedno naświetlanie kosztuje kilka zł.Pozdr. A jeśli chodzi o przegrodę nosową, to można ją wyprostować w szpitalu.Kilka dni pobytu w szpitalu.Warto to zrobić, bo przy krzywej przegrodzie jest utrudnione oddychanie.rzy wdechu wciągasz mniej tlenu. Wskutek tego jest mniejsze dotlenienie mózgu ,serca i innych organów.Po tym zabiegu czuje sie dużą różnicę w oddychaniu.Oczywiście na plus. I kondycja jest lepsza.

444 witaj ponownie czapkę noszę oczywiście i nie pracuje w takich miejscach posłuchaj ja boję się tych objawów lęk przed rakiem mnie paraliżuje mówi mi że mogę mieć raka krtani bądź mózgu tak chrypa znasz kogoś kto miał chrype tyle czasu prawie miesiąc i taki ścisk w krtani czy gardle mdłości i brak apetytu a troche ból ucha z lewej strony naczytałem się w necie ze takie objawy to może być rak byłem u laryngologia który poprzez lusterko spojzal i stwierdził że nic niema ale się boję.