Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciśnienie a skurcze

Jagoda28

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm...to też ciekawe. Ja już durnieję czasami od tego, próbuję znaleźć jakieś zależności ale chyba nic z tego. Pisałam o niskim ciśnieniu i pulsie, że sprzyjają skurczom w moim przypadku, a tu dzisiaj nagle dostalam pod wpływem dużego stresu - a co za tym idzie dużego pulsu i ciśnienia takich skurczy, że serce przez godzinę co kilka uderzeń napierniczało dodatkowymi jak karabin. Wychodzi na to, że reguły przy skurczach nie ma, za to przykrych z nimi doświadczeń co niemiara. Szczególnie jak się ma nerwicę :/

Bardzo utrudnia!!!!ja teraz siedzę w domu i wgóle nie lubię sama nigdzie jeździć np na noc do rodziców bo boje się ataków tachykardii po prostu *dziczeje*, zawsze rano po przebudzeniu mam ok 130puls i zaczyna mnie to juz strasznie dolowac,a skurcze mam cały czas praktycznie,był juz okres kiedy było lepiej ale teraz znowu wszystko wraca,cholerna nerwica!!!!!!

Tak, ja też mam tachykardię, biorę codziennie leki ale zanim je wezmę to puls szaleje. Po ok.godzinie od zażycia leków czuję się lepiej. Ale nerwy, stres rozwalają zupełnie. Puls napiernicza wysoko, do tego co chwilę trach, trach, trach skurcze i panikę mam jak w banku :/ i jest gorzej... Do tego stopnia, że przyjeżdża pogotowie. Eh... Nerwica to niesamowicie wredna, podła i przebiegła franca! Nie wyleczymy serc jeśli najpierw nie wyleczymy umysłu. Tego jestem pewna.