Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od ponad tygodnia męczę się z nie wiem czym... Zaczęło się od bólu w mostku,głowy,szumu w uszach,okazało się po wizycie u rodzinnego,ze to nadciśnienie i zbyt szybkie bicie serca,ciśnienie 140/95 . Dostałam propranolol i inny lek na nadciśnienie. Niestety dołączyły inne objawy: 1/ mówienia w rękach,nogach,głowie,karku,takie prądy,prądziki. 2/ osłabienie ogólne niby funkcjonuje normalnie ale sił mi brak...plus uczucie osłabienia rak i nóg 3/nadal lekki szum w uszach i ucisk głowy 4/bezsenność,gulasz w gardle,lęki jakieś,brak apetytu,rozdrażnieniem,strach co mi jest... Badania krwi idealne,tsh idealne,ekg tez... Lekarka chyba myśli ze to nerwica lękowa ,dostałam skierowanie do neurologa,obawiam się SM ,jednak lekarka twierdzi ze objawy są inne, Nie chodziłam latami do lekarza,od 10 lat w tej przychodni byłam moze z 5 razy...czy ktoś miał/ma takie objawy,bo odchodzę od zmysłów. Dodam ze miałam/mam mnóstwo stresów, z b stresująca praca, małe dziecko, kredyty,ostatnio pogrzeby w rodzinie...itp

Dziwi mnie,że po JEDORAZOWYM !!!! zmierzeniu ciśnienia, które wcale nie było aż takie wysokie , lekarz od razu przepisał ci lek na nadciśnienie.Przeczytaj ulotke tego leku, może tam coś znajdziesz, co może te objawy wywołać.Na moje oko , to należy przede wszystkim zachować spokój i nie panikować, iść na basen, albo wieczorem godzinę szybiego marszu przed snem, jedzenie lekkstrawne, dużo warzyw, mało mięsa.Magne B6 ,coś ziołowego na uspokojenie,co to za ,,nadciśnienie** jest? Mogłaś się samą wizyta zdenerwować.Moja ciocia u lekarza ma zawsze 160 na 100, a w domu ciśnienie prawidłowe.Przeczytaj: ,,niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia**.-----Na małe nadciśnienie może pomóc jemioła do picia z apteki.Troche obniża. Może stałaś się nerwowa z powodu nadmiaruu rzeczy , jakie masz na głowie. Usiąź, przemyśl sw sytuację.Wyeliminuj to, co robisz, a robić nie musisza, zdejmij z siebie nieco obowiązków i niech inni w miarę możliwości się tym zajmą.Wygospodaruj dla siebie ,TYLKO DLA SIEBIE , trochę czasu, tak, aby zająć się wyłącznie sobą.AJest to konieczne dla HIGIENY psychiocznej. Może zapisz się na gimnastyke dla pań,albo jak nie ma takich mozliwości, to z kimś wybieraj się na szybki marsz. Nie pękaj, tylko pomyśl.

Gość iwona3334

U mnie zaczęło się od nocnego przebudzenia z lękiem nie wiadomo dlaczego kołatanie serca ciśnienie 180/100 słabość duszność było pogotowie stwierdzili nerwicę lękowa następny dzień wizyta u lekarza diagnoza ta sama morfologia ekg ok wizyta u endokrynologa wszystko ok codzienne bóle głowy kołatania serca skoki ciśnienia w nocy oblewały mnie poty kiepsko sypiałam dostałam leki na nadciśnienie i nerwicę lękową po których objawy występowały ze zdwojoną siła kilka razy jechałam na pogotowie ale dawali coś na uspokojenie i do domu .Po kilku miesiącach jest lepiej bywają dni że zapominam o chorobie ale są i takie że dolegliwości mam kilka razy dziennie również mrowienie drętwienie kończyn uczucie rozsadzania głowy bóle oczu zatkane uszy itd.....

Hej od jakiegos czasu mialam lęki gdzie nigdy w życiu ich nie doświadczyłam, lek przeszedl lecz bolala mnie później głowa mialam robiona tomografie ale jest wszystko w porzadku pozniej zaczelo sie dziwne uczucie w rękacch jakby prąc przejeżdzal lub mrowienie czasem mam tez to na twarzy z prawej strony, dodam ze po wyjsciu z salonu ostatnio  zdretwiala mi tak glowa od karku az po uszy to bylo dretwienie i bolaca skora glowa ale bylam z tym u lekarza i okazalo sie ze to nic od poparzenia ani od chemikali prosze o pomoc nie wiem co to jest nie daje rady juz sobie z tym?

Czytam jakby o samej sobie. Spędziłam mnóstwo czasu na przeróżnych badaniach,żeby dojść do tego- TĘŻYCZKA. Proponuję zrobić EMG- próba tężyczkowa. U mnie wyszła wybitnie dodatnia. Za dwa tygodnie mam wizytę u neurologa i zobaczymy,co dalej. Z pewnością będzie wprowadzone uzupełnienie magnezu,potasu i wapnia. Wiem jak to zabrzmi,ale jestem teraz najszczęśliwszą osobą na świecie,bo w końcu jest diagnoza. Zmęczona już byłam tymi badaniami,bo wszędzie wszystko w normie( EKG,tarczyca,test wysiłkowy,test na boreliozę, tomograf głowy i ucha środkowego) a dolegliwości nie ustępowały a wręcz przeciwnie.