Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo niskie tętno przy dobrym ciśnieniu

Gość Krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 13 lat, więc jestem młody. Wczoraj zauważyłem u siebie bjawy bardzo niskiego pulsu przy dość dobrym ciśnieniu (124/60 puls 54). To powolne tętno raczej mi nie przeszkadza, ale aż czuć jak serce *bije* w klatkę piersiową. Przy wysiłku fizycznym na próbę pokonałem mał kawałek ok 50 m. Serce nie przyspieszyło tętna, a ja zaś czułem się bardzo słaby, głowa mi pulsowała oraz miałem takie hm... fale zimna przechodzące przez czoło. Dodam, że np. przedwczoraj nie zauważyłem u siebie takich objawów, pojawiły się dopiero wczoraj po *dziwnej* nocy (wstałem o dziwo o równych godzinach 2:00 i 6:00 w nocy) Czy to onzaki jakiejś poważnej choroby? Pozdrawiam.
Krzysiu,mysle,ze to nie jest objaw jakiejs powaznej choroby,jestes mlodym,dojrzewajacym chlopcem,u ktorego moga nastepowac zmiany,niekoniecznie do konca zrozumiale.mam syna o rok starszego od ciebie i on co jakis czas tez miewa roznego rodzaju *historie* ze zdrowiem,z sercem,cisnieniem,do tego tez dochodza bole glowy i cala reszta.robilam mu badania u specjalistow i nic nie wyszlo,tylko to,ze dorasta i to co sie dzieje w jego organizmie,jest w dopuszczalnych normach.jezeli mozesz,to zrob dla wlasnego spokoju kontrolne badania u kardiologa(najlepiej usg i ekg),aby wykluczyc jakas chorobe i byc spokojnym.pozdrawiam.