Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość uwazny

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zauważyłem problem z moją prawą ręką, tzn. ma inny kolor niż lewa:) jakby bardziej sina. Czasami jest to mniejsza różnica czasami bardziej wyraźna, i najczęściej widoczna gdy ręka jest spuszczona w dół. Czasami mam wrażenie że w ręce mam jakby wyższe ciśnienie, nabrzmiałe żyły. No i teraz nie wiem czy to problem z sercem krążeniem, czy naczyniowy. Gdzie ma się udać pomijając oczywiście lekarza rodzinnego w tej sprawie.

Mam pare pytań -Te uczucie nabrzmiałych żył jest w całej ręce czy może w określonym miejscu? -Nie bolą cię nigdy palce zwłaszcza kciuk, wskazującu oraz środkowy? -Nie masz uczucia drętwienia całej dłoni bądź palców? Pytam, bo mojej mamie pierwszy objaw zespołu cieśni nadgarstka właśnie tak się objawił. Później zaczęły się nocne bóle, drętwienie i osłabenie czucia w palcach. Aktualnie ma rehabilitację, która nie skutkuje więc prawdopodobnie będzie operowana ta ręka w nadgarstku. Może lepiej przejdź się do swojego lekarza, powinien zlecić szereg badań i wszystko się wyjaśni. :)

Hmmm...to raczej nie wina cieśni nadgarstka, nie mam żadnych bólów tym rejonie, drętwień raczej też nie. Zauważyłem że to zwiększone ciśnienie w żyłach występuje jak niosę jakąś torbę na prawym barku, wtedy też bardziej wydaje mi się sina na całej długości począwszy od tricepsa w dół.