Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szmery w klatce piersiowej, kaszel i katar po przeziębieniu

Gość Shady123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,od kilku tygodni szukam rozwiązania mojego problemu,w pażdzierniku się dosyć konkretnie przeziębiłem,dostałem antybiotyk i jakoś powoli się leczyłem,niestety nie wyleczyłem się do końca,chodzę regularnie do lekarza rodzinnego ale nie jestem zadowolony z leczenia,ciągle mi charczy w płucach,nie jest to ciągłe charczenie,ale w ciągu dnia są 2/3 momenty kiedy przez pewien czas tak mam,jest to uciążliwe,do tego jest trochę kaszel no i ciągły katar,robiłem rentgen klatki piersiowej i nic nie pokazało,lekarz powiedział że wszystko wygląda dobrze,teraz znowu byłem chory i dostałem antybiotyk,brałem go przez 10 dni,do tego syrop,sytuacja jest ciągle taka sama,teraz znowu się podleczyłem ale nie do końca,do tego czuje jakby to coś siedziało mi w plecach,przy oddychaniu czuje takie szmery z tyłu w plecach,czasami też w klatce piersiowej,lekarz zapisał mi tabletki na alergię,proszę o pomoc bo nie wiem co mam zrobić,chciałbym w końcu wyzdrowieć...

Witam, Przewlekająca się infekcja dróg oddechowych może być przyczyną powikłań w innych narządach i dlatego warto zrobić wszystko, żeby ustąpiła. Jeżeli odpluwa Pan plwocinę to może warto będzie zrobić posiewy z plwociny. Warto pamiętać, że gruźlica płuc nadal nie została całkowicie wyeliminowana w naszym kraju i dlatego diagnostyka w kierunku gruźlicy też jest uzasadniona. Natomiast utrzymujące się katary wymagają prawdopodobnie konsultacji laryngologicznej - czy nie ma Pan zapalenia zatok obocznych nosa? Wszystkie te wątpliwości warto omawiać ze swoim lekarzem rodzinnym.

A spróbuj na katar sposobu ,,bacinego** : weź ząbek czosnku,obierz z łupinek,a następnie oskrob go cienko, jak sie obiera jabłłko. Chodzi o to, aby sok był na wierzchu. Następnie żąbek wsadź do jednej dziurki od nosa i trzymaj do dwóch godzin.Jedną dziurką można swobodnie oddychać. Potem go wyrzuć i obierz drugi ząbek wsadź do drugiej dziurki na dwie godziny. Podobno jest to skuteczny sposób na katar.Tylko czosnek nie ten biały chiński, to goowno jest, kup taki mały fioletowy,polski.