Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 14 lat (w maju 15) i spotkalam na swjej drodze prewien problem, miamowicie od pazdziernika sporadycznie mam kolatania serca, takie jakby pojedyncze skurcze mocno odczuwalne. Bywaly tez bole klatki piersiowej, doktor rodzinna skierowala do szpitala, gdzie wykryli nietypowa infekcje mykoplazmatyczna(?) i podejrzewali ze to os tego moje dolegliwosci. Lezalam ok 2tyg i mialam przeswietlenie-wszystko ok holter ekg-pobudzenia dpdatkowe komorowe puls najwyzszy uchwycony rano 177 najmniejszy 59 no i wyniki z ck-mb norma 20 a ja mialam 80 jak sie okazalo po 2tyg spadlo do 60 i zostalam wypisana z wyleczona infekcja do domku.jednak dolegliwosci nie ustapily, jako ze balam sie nawet spac bo czesto kolatania wybudzaly mnie ze snu mama postanowila pojsc prywatnie do kardiologa, ten zrobil echo i niby opisal wynik ale nie wytlumaczyl dokladnie co jest grane. Niestety nikt nie moze tego rozczytac ale na pewno jest mowa o niedomykalnosci. Zlecil jeszcze badanie wysilkowe ekg i podawanie magneB6 przez jakoes 3-4miesiace.i powtorzenie badan ck mb.Ktos z was mial takie objawy?bardzosie martwie ostatnio tez czulam takie bulgotanie w klatce ale sama juz nie qiem co mi jest i czy to grozne boje sie:( zaden doktor dokladnie nie chce wytlumaczyc co mi dolega...

Witaj,oczywiście powinnaś iść do lekarza,ale ja stawiam po prostu na wiek.Hormony czasami dają takie efekty-skoki wagi,ciśnienie,apatia lub nadpobudliwość i właśnie *szalejące serce*.Z reguły przechodzi samoistnie,ale podstawa to udać się do lekarza i nie martw się na zapas.Pozdrawiam