Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bol uciskowy punktowy zebra

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu dotknięcie zeber sprawia mi bol, wczoraj dosyć mocno macalam sobie prawe żebro dolne gdzie czułam bol, a dzis w tym miejscu jest siniak, strasznie mnie boli nie mogę sie dotknąć, leżeć na prawym boku, ciagle czuje bol jakby tam był jakis siniak, strasznie boje sie ze to jakaś zmiana ogniskowa zebra, jakieś przerzuty na kosci od niezdiagnoZowanego nowotworu, bardzo boli i bardzo sie boje, wiem ze wirtualnie nikt mnie nie zdiagnozuje ale moze ktos tez tak miał? Bardzo sie boje co to moze byc

Witam, Skoro uciskała sobie Pani określone miejsce w obrębie ściany klatki piersiowej, to nie ma się co dziwić, że w tym miejscu pojawił się siniak - od odgniecenia. Jeżeli stosuje Pani aspirynę, nawet w małych dawkach, to wtedy jest większa podatność na tworzenie się siniaków od ucisku, nawet palcem. Natomiast miejscowe bóle w okolicach międzyżebrowych lub żeber są najprawdopodobniej nerwobólami, związanymi ze zmianami w kręgosłupie, którego fragmenty kręgów mogą uciskać na nerwy przebiegające pomiędzy żebrami. Skoro tak bardzo to Panią niepokoi, to proponuję wizytę u lekarza rodzinnego.