Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Samopoczucie po lekach Cloranxen i Asertin 50

ELWIRA30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Jako lekarz - co prawda kardiolog, a nie psychiatra - proponuję nie zbierać giełdy wśród innych pacjentów o działaniach niepożądanych leków, które Pani przepisano. To nie ma dużego sensu, ponieważ nie wszystkie działania niepożądane występują u wszystkich i leki nie działają tak samo - szczególnie w skojarzeniu z drugim lekiem - u wszystkich, którzy je stosują. Najlepszym rozwiązaniem w Pani przypadku jest zacząć brać przepisane leki. Na wszelki wypadek można najpierw zacząć brać jeden lek, a dopiero po kilku dniach dołączyć drugi. Zazwyczaj trzeba odczekać jakiś czas, żeby wymienione przez Panią leki zaczęły działać. Natomiast, gdyby Pani poczuła się gorzej po włączeniu leków niż przed ich zastosowaniem - co zawsze jest możliwe - wtedy jak najszybciej należy wrócić do tego lekarza, który włączył oba leki. Jeżeli Pani lekarz będzie niedostępny, może się Pani udać do Izby Przyjęć szpitala psychiatrycznego, który jest najbliżej Pani miejsca zamieszkania. Jeszcze raz powtarzam: - nie należy się sugerować opiniami innych pacjentów, ponieważ nie będzie to dla Pani korzystne. Koniecznie wszystkie swoje wątpliwości trzeba wyjaśniać z lekarzem, który te leki przepisał.

Gość nina1234

Jak choruję na nerwicę lękową od dziecka.. jakoś przez wiele lat (mam 55 ) dawałam radę na bardzo małych dawkach amitriptyliny i coś tam nasennego..różnie nasen -przarwa afobam-przerwa -immovane.. Teraz jestem w żałobie po mamie i wiadomo wszystko się nasiliło , lekarz zapisał aciprex jednak boję się przybrania na wadze , od 30 lat dbam o to co jem , mam rozmiar 40-42, chodzę w jeansach i kocham sportowe ciuchy( jeżdzę konno) prosze o informację czy po tym leku jest nadzieja ,że nie przytyję?