Mela91 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam, przy okazji wykonywanych badań ogólnych miałam wykonywane badanie moczu, wszystko jest ok oprócz ciał ketonowych. Są one na poziomie 3+ gdzie powinny być ujemne. Czy ten poziom jest bardzo podwyższony ? Czy powinnam uda się z tym do lekarza? Dodam, że jestem szczupła, mam 23 lata, leczę się tylko na arytmie nadkomorową. Kilka miesięcy temu też miałam ciała ketonowe w moczu ale na poziomie 1+ i wtedy to zbagatelizowano. Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Witam, Czy nie stosuje Pani głodówek? Czy odchudza się Pani? Tak, jest to wystarczający powód, żeby udać się do lekarza. Trzeba się upewnić, czy nie ma Pani cukrzycy, albo niedoborów żywieniowych? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mela91 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Głodówek nie stosuje aczkolwiek jestem szczupła i raczej apetyt mam słaby więc nie jem za dużo. Chciałabym przytyć ale mi to nie wychodzi. Kilka razy badałam glukozę na czczo i zawsze pomiedzi 85-95. Radziłam się już lekarza rodzinnego czy coś z tym robić to stwierdziła Pani doktor że nie ma potrzeby bo u szcupłych osób tak może się zdarzyć. Obawiam sie cukrzycy bo w mojej rodzina na nią choruje ale widocznie nie ma sie czym martwic.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi